Почело је: Арсенал и Дракслер - други покушај!

Све како би се отворио пут за одлазак Алексиса Санчеза у супротни смер.

Фудбал 28.11.2017 | 09:00
Почело је: Арсенал и Дракслер - други покушај!
Управа Арсенала отворила је преговоре са Пари Сен Жерменом око потенцијалног ангажовања Јулијана Дракслера, јавља француски лист Л'Екип.

План Арсена Венгера је да проба да Дракслера узме на шестомесечну позајмицу, уз право откупа. У том временском периоду би стекао праву слику тога да ли је Дракслер прави човек за њега и замена за Алексиса Санчеза на крилу. Додуше, остаје и могућност да би Пари Сен Жермен могао да пусти Дракслера без већих проблема, уколико буде успео да убеди Алексиса Санчезана трансфер у Париз! 

Подсетимо, ова тема је актуелна још од летос, када је ПСЖ имао намеру да купи Алексиса, али су у међувремену стигли Килијан Мбапе и Нејмар, па је посао ипак стављен на чекање. С обзиром да Санчезу уговор са Арсеналом истиче наредног лета, ПСЖ би могао с њим да уђе у директне преговоре колико на зиму, па би у јулу прешао на Парк принчева без обештећења. Наравно, уколико до почетка јануара не продужи сарадњу са Арсеналом, око чега се и даље воде озбиљне полемике. У игри је такође и Манчестер Сити, пошто је Пеп Гвардиола велики поштовалац лика и дела чилеанског офанзивца. 

Било како, Венгер и жели да проба са Дракслером, како би се осигурао за евентуални велики губитак.

То значи да Арсен Венгер по други пут у својој тренерској каријери отвора поглавље „Дракслер“, пошто је 2015. године био неуспешан. Тада је Дракслер још наступао за Шалке и био је на прагу одласка у Арсенал, али две стране нису могле да договоре око обештећења. Уместо Лондона, Дракслер је изабрао Волфзбург за 43.000.000 евра, а прошле зиме прешао је у Пари Сен Жермен за 40.000.000 европских новчаница. 

Мада је имао почетак из снова у дресу Светаца, са четири гола на дебију и био међу главним узданицама Унаја Емерија, Дракслер је овог лета пао у други план управо због Нејмара и Мбапеа. Пребачен је у везни ред, где се не сналази најбоље, а Венгер би желео да искористи незадовољство немачког репрезентативца и понуди му минутажу и место на природној позицији. 

Венгер такође има у плану да Месута Озила замени Леоном Горецком, кога ће пробати да доведе на лето као слободног играча, пошто се младом Немцу уговор са Шалкеом завршава наредног јуна. Нешто слично Венгер је већ урадио прошлог лета довођењеСеада Колашинца, такође из Шалкеа. 

Уколико преговори са Санчезом не буду успешни, Арсенал ће покушати да Чилеанца прода већ у јанауру и онда се максимално фокусира на куповину Дракслера. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар