Počelo je: Arsenal i Draksler - drugi pokušaj!

Sve kako bi se otvorio put za odlazak Aleksisa Sančeza u suprotni smer.

Fudbal 28.11.2017 | 09:00
Počelo je: Arsenal i Draksler - drugi pokušaj!
Uprava Arsenala otvorila je pregovore sa Pari Sen Žermenom oko potencijalnog angažovanja Julijana Drakslera, javlja francuski list L'Ekip.

Plan Arsena Vengera je da proba da Drakslera uzme na šestomesečnu pozajmicu, uz pravo otkupa. U tom vremenskom periodu bi stekao pravu sliku toga da li je Draksler pravi čovek za njega i zamena za Aleksisa Sančeza na krilu. Doduše, ostaje i mogućnost da bi Pari Sen Žermen mogao da pusti Drakslera bez većih problema, ukoliko bude uspeo da ubedi Aleksisa Sančezana transfer u Pariz! 

Podsetimo, ova tema je aktuelna još od letos, kada je PSŽ imao nameru da kupi Aleksisa, ali su u međuvremenu stigli Kilijan Mbape i Nejmar, pa je posao ipak stavljen na čekanje. S obzirom da Sančezu ugovor sa Arsenalom ističe narednog leta, PSŽ bi mogao s njim da uđe u direktne pregovore koliko na zimu, pa bi u julu prešao na Park prinčeva bez obeštećenja. Naravno, ukoliko do početka januara ne produži saradnju sa Arsenalom, oko čega se i dalje vode ozbiljne polemike. U igri je takođe i Mančester Siti, pošto je Pep Gvardiola veliki poštovalac lika i dela čileanskog ofanzivca. 

Bilo kako, Venger i želi da proba sa Drakslerom, kako bi se osigurao za eventualni veliki gubitak.

To znači da Arsen Venger po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri otvora poglavlje „Draksler“, pošto je 2015. godine bio neuspešan. Tada je Draksler još nastupao za Šalke i bio je na pragu odlaska u Arsenal, ali dve strane nisu mogle da dogovore oko obeštećenja. Umesto Londona, Draksler je izabrao Volfzburg za 43.000.000 evra, a prošle zime prešao je u Pari Sen Žermen za 40.000.000 evropskih novčanica. 

Mada je imao početak iz snova u dresu Svetaca, sa četiri gola na debiju i bio među glavnim uzdanicama Unaja Emerija, Draksler je ovog leta pao u drugi plan upravo zbog Nejmara i Mbapea. Prebačen je u vezni red, gde se ne snalazi najbolje, a Venger bi želeo da iskoristi nezadovoljstvo nemačkog reprezentativca i ponudi mu minutažu i mesto na prirodnoj poziciji. 

Venger takođe ima u planu da Mesuta Ozila zameni Leonom Goreckom, koga će probati da dovede na leto kao slobodnog igrača, pošto se mladom Nemcu ugovor sa Šalkeom završava narednog juna. Nešto slično Venger je već uradio prošlog leta dovođenjeSeada Kolašinca, takođe iz Šalkea. 

Ukoliko pregovori sa Sančezom ne budu uspešni, Arsenal će pokušati da Čileanca proda već u janauru i onda se maksimalno fokusira na kupovinu Drakslera. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar