"Марка" тужио Савез, дугују му 24 плате!

Некадашњи селектор рукометних "змајева" Драган Марковић одлучио је да правду потражи на суду.  Драган Марковић, бивши селектор рукометаша БиХ: Обећали ми пола државе, а не дају ми ни моје паре!

Остали спортови 25.11.2017 | 10:30
"Марка" тужио Савез, дугују му 24 плате!
Најуспјешнији селектор рукометне репрезентације БиХ Драган Марковић доживио је да зарађени новац мора тражити путем суда, јер су се челници РС БиХ оглушили на све његове позиве за договор како би било избјегнуто поношење тужбе.

Човјек који је одвео репрезентацију на једино велико такмичење, Свјетско првенство 2014. године, потражује чак 24 плате из периода од 2011. до 2016. године. Дакле, нису све плате из посљедње двије године уговора, него су се заостаци гомилали годинама.

- Када сам долазио рекли су ми да ће ми преписати пола државе, а сада смо дошли до тога да тражим свој новац уз помоћ правосудних органа, јер сам видио да је ђаво однио шалу. У савезу су се десиле козметичке промјене, али мислим да је то иста клика која је и била. Стварањем новог савеза и покушајем да добију нови порески број аутоматски би били изварани сви којима се дугује - рекао је Марковић.

Зато је одлучио да пресавије табак и тражи зарађен новац. Истиче да је неколико пута тражио да са дуговањима буду упознати чланови Извршног обора, али да се то није десило.

- То питање никада није дошло на дневни ред. Ћутао сам до сада, нисам желио ништа да износим у јавност, али сада сам био приморан. Да су ствари посложене како треба, добио бих награду за животно дјело, јер сам урадио нешто што нико други није, а овако свој новац морам да тражим онако како нисам хтио - рекао је Марковић.

Ситуација у РС БиХ далеко је од добре. Велико је питање када ће и да ли ће ствари бити помјерене са мртве тачке, јер нема никаквих назнака да ће се тако нешто десити, што признаје и предсједник Амир Захировић.

То су све репови који су остали иза бивше управе, разумијем људе који туже и траже своја права. Марковић се није нама обратио, али и да јесте, не бих му ништа могао обећати. Још једном понављам да добијање новог пореског броја не би значило да смо побјегли од дуговања од скоро три милиона евра, јер смо преузели сва права и обавезе, али то у Пореској управи ФБиХ не сматрају могућим - рекао је Захировић.

У контакту са играчима

Иако већ дуже од годину није селектор БиХ, Марковић истиче да је у контакту са играчима које је селектовао и тренирао.

- У контакту сам са већином момака, док то не могу да кажем за надређене. Док сам радио, трудио сам се да то буде поштено и да резултати буду најбољи могући, али никада нисам имао посебан однос са челницима савеза - рекао је Марковић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Медо

25.11.2017 09:56

Да је био зеленац селектор све би му платили. А овако уз пар продатих српских пи.ака у СА на целу за Здравком Милицевицем није ни цудо сто неце да плате насег Марку јер су они све узели и.продали гузицу за цецапе и 2 спињетка . ФУЈ !!

ОДГОВОРИТЕ