Креће финале ДК: Ко ће до "салатаре"?

У Лилу сутра стартује финале Дејвис купа у коме се састају Француска и Белгија.  Финални меч Дејвис купа између тениских репрезентација Француске и Белгије почеће дуелом Луке Пуја и Давида Гофана, одлучено је данас жребом у Лилу.

Тенис 23.11.2017 | 21:45
Креће финале ДК: Ко ће до "салатаре"?
Од петка до недеље водиће се битка за трофеј Дејвис купа. У финалу у Лилу састају се Француска, која ће јуришати на десети трофеј, и Белгија, која никада до сада није подигла "салатару".

Финални меч отвориће дуел Луке Пуја и Давида Гофана од 14 часова, а у другом синглу дана састаће се Жо Вилфред Цонга и Стив Дарсис, одлучено је жребом у Лилу.

У суботу је на програму меч дублова, а најављено је да ће играти домаћи тенисери Ришар Гаске и Пјер Иг Ербер против Рубена Бемелманса и Јориса Де Лореа.

У недељу су заказана још два меча сингла. Прво ће на терен Цонга и Гофан, а затим Пуј и Дарсис.

Селектор Француске Јаник Ноа није уврстио у тим Николу Мауа, иако се очекивало да ће играти у дублу са Жилијеном Бенетоом, који такође није изабран.

Француска је девет пута освајала Дејвис куп, последњи 2001. године, а изгубила је три последња финала - 2002, 2010. и 2014. године. Белгија игра у другом финалу у последње три године и покушаће да освоји први трофеј Дејвис купа у историји.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар