Kreće finale DK: Ko će do "salatare"?

U Lilu sutra startuje finale Dejvis kupa u kome se sastaju Francuska i Belgija.  Finalni meč Dejvis kupa između teniskih reprezentacija Francuske i Belgije počeće duelom Luke Puja i Davida Gofana, odlučeno je danas žrebom u Lilu.

Tenis 23.11.2017 | 21:45
Kreće finale DK: Ko će do "salatare"?
Od petka do nedelje vodiće se bitka za trofej Dejvis kupa. U finalu u Lilu sastaju se Francuska, koja će jurišati na deseti trofej, i Belgija, koja nikada do sada nije podigla "salataru".

Finalni meč otvoriće duel Luke Puja i Davida Gofana od 14 časova, a u drugom singlu dana sastaće se Žo Vilfred Conga i Stiv Darsis, odlučeno je žrebom u Lilu.

U subotu je na programu meč dublova, a najavljeno je da će igrati domaći teniseri Rišar Gaske i Pjer Ig Erber protiv Rubena Bemelmansa i Jorisa De Lorea.

U nedelju su zakazana još dva meča singla. Prvo će na teren Conga i Gofan, a zatim Puj i Darsis.

Selektor Francuske Janik Noa nije uvrstio u tim Nikolu Maua, iako se očekivalo da će igrati u dublu sa Žilijenom Benetoom, koji takođe nije izabran.

Francuska je devet puta osvajala Dejvis kup, poslednji 2001. godine, a izgubila je tri poslednja finala - 2002, 2010. i 2014. godine. Belgija igra u drugom finalu u poslednje tri godine i pokušaće da osvoji prvi trofej Dejvis kupa u istoriji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar