Бањалука: Детаљи суђења дилерима

Шест оптужених дилера, које терете за шверц кокаина, приликом телефонских разговора током којих су причали о дроги користили су термине као што су набавка ауто-гума и дијелова за возило, рекла је у бањалучкој судници Драгица Глушац, тужилац у овом предмету.

Република Српска 22.11.2017 | 22:03
Бањалука: Детаљи суђења дилерима
Снимљени разговори између оптужених су презентовани у бањалучком Окружном суду.

Осим Огњена Бранковића (37), у овом случају на оптуженичкој клупи се налазе Јеленко Тамбурић (53), суспендовани радник бањалучког градског предузећа “Аквана” и боксерски судија, као и његова супруга Весна (60), затим Небојша Микић (39) из Бањалуке и Неџад Омерагић (45) из Брода.

“Друг, да ли долазиш по гуме? Јави да знам, зове ме газда и пита. Ако нећеш долазити да испоручим другоме”, једна је од порука коју је Тамбурић послао Омерагићу.



У разговору с оптуженим Бранковићем, Тамбурић га пита: “Када можеш довести до мене”, а он му одговара: “Док завршим дио од аута и ето ме! Тражим неки дио да завршим комплетан ауто”.

Тужилац Драгица Глушац је након преслушавања разговора и ишчитавања порука рекла да је ријеч “гуме” синоним за кокаин, а “дијелови возила” представљају новац од продаје дроге.

Она је истакла да се из разговора може закључити како се Јеленко састајао и комуницирао са Бранковићем, коме је предавао новац од продаје дроге.

Оваква интерпретација тужиоца се није свидјела одбрани оптужених, која се успротивила.

Адвокат Небојша Пантић је рекао да тужилац у својим коментарима износи неке ствари за које одбрана тврди да нису тачне.

Јелена Јанковић, вјештак хемијске струке, казала је да је вјештачењем материје одузете од појединих оптужених утврдила да се ради о смјеси кокаина и других хемијских супстанци.

Према њеним ријечима, вјештачење је урадила по наредби републичког тужилаштва које јој је доставило материјал, односно врећице бијелог праха. Истакла је да је у појединим узорцима било мјешавине кокаина са парацетамолом и кофеином, а у другим је било примјесе анестетика лидокина, као и левамисол.

Према оптужници, поменута петорка је чинила злочиначко удружење које је од јуна 2015. до марта 2017. континуирано продавало кокаин.

Дрогу је наводно набављао Бранковић, а продају су договарали путем телефона. Јеленка оптужница терети и за недозвољену трговину јер је с циљем нелегалне продаје набавио и држао на радном мјесту у Градском олимпијском базену медицинске таблете ксалол.

Ово је иначе лијек који смањује осјећај узнемирености и напетости.

Извор: Независне

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Стрељати

22.11.2017 21:27

Стрељати само Дутерте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

23.11.2017 09:04

Како заврси слуцај са испекторима,који су дилали дрогу по улици?Зна ли ко?

Name

РЕ Цица

23.11.2017 11:32

из које димензије ти упадаш са питањем? Осуђени, и то реално драстично... увелико на издржавању. За убудуће препоручујем Гоогле... свашта се може прочитати...

Name

ре цица

23.11.2017 12:29

Цицо интелигенција ти није јаца страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исто

23.11.2017 13:55

Знам за Микица да је постен момак 100 посто.

Name

Микиц Легенда

23.11.2017 17:36

микиц је лик

Name

Постено

23.11.2017 18:48

А Тамбура истакнути цлан СНСД на лаусу

ОДГОВОРИТЕ