Звезда: Селекторе, наши играчи су на располагању!

КК Црвена звезда саопштила да селектор Александар Ђорђевић може да рачуна на њихове играче у квалификационим утакмицама за Мундобаскет.

Кошарка 23.11.2017 | 07:45
Звезда: Селекторе, наши играчи су на располагању!
Кошаркаши Црвене звезде мтс стављени су на располагање селектору Србије!

Александар Ђорђевић ће тако моћи да рачуна на кошаркаше црвено-белих за квалификационе мечеве за Светско првенство са Аустријом и Грузијом, саопштила је Звезда.

Регионални и домаћи шампион је у саопштењу навео да је клуб донео одлуку у договору са својим играчима, уважавајући коректност селектора Александра Ђорђевића и Кошаркашког савеза Србије.

"Без обзира на чињеницу да је календар КК Црвена звезда мтс за такмичарску сезону 2017-2018 изузетно тежак, и оптерећен бројним утакмицама, за клуб је увек била велика част да у својим редовима има репрезентативце своје земље. Играње за национални тим, је највећа част и задовољство коју један играч може да има и да доживи", наводи се у саопштењу на званичном сајту.

На ширем списку селектора били су Немања Дангубић, Огњен Добрић, Никола Јовановић, Никола Радичевић и Бранко Лазић, који је био међу 12 и на Еуробаскету овог лета, док је Ђорђевић пред квалификационе мечеве претходно скратио списак за 14 имена и данас окупио играче, па ћемо видети како ће ова одлука Црвене звезде утицати на то ко ће истрчати на паркет.

Први меч се игра против Аустрије (петак, 20 часова, "Пионир"), за који сасвим сигурно неће бити спремни играчи Звезде који дан раније играју евролигашки меч са Басконијом, док је Ђорђевић на данашњој конференцији за медије навео да ће за дуел са Грузијом (понедељак, 20х), рачунати и на неке који нису у саставу за дуел против Аустрије.

Подсетимо, читавог лета трајао је сукоб на релацији Евролига - ФИБА, пошто је кровна кошаркашка организација променила систем квалификација и направила "прозоре" усред клупске сезоне.

Како се у то време играју и утакмице Евролиге, која није желела да "паузира" такмичење због обавеза репрезентација, постало је спорно да ли ће клубови пустити своје играче да наступају за државне тимове док имају обавезе у европским такмичењима.

Велика већина је одлучила да то не уради.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар