ЛЕ: Партизан - тим за Јанг Бојс...

Ђукић пресекао - Сума! Јанковић мења страну, одбрана иста као и двомечу са Скендербегом, Ожеговић најистуренији!

Фудбал 23.11.2017 | 13:15
ЛЕ: Партизан - тим за Јанг Бојс...
Ни искуство Саше Илића, ни полет Данила Пантића, већ врцавост за коју су у Партизану уверени да је поседује - Сејдуба Сума.

Репрезентативац Гвинеје биће стартер у утакмици која црно-белима може да осигура пласман у нокаут фазу Лиге Европе, пошто је на завршном тренингу у Спортском центру „Земунело“ шеф стручног штаба Мирослав Ђукић уигравао екипу са летошњим новајлијом у првих 11. И то на позицији левог крила, са које, за ову прилику, неће бити суспендованогЗорана Тошића.

Избор Суме је очекиван, јер је по доласку из Слована дејствовао управо као крило.

На мечевима са Олимпијакосом и Видеотон је био и стрелац, те се црно-бели надају да би једном могао да побегне клецавој одбрани Јанг Бојса, ослабљеној неиграњем капитена Стива фон Бергена, упосли саиграче као што је то радио у пређашњим клубовима или сам поентира, попут онога у Атини и Фелчуту.

На овај начин Ђукићу као џокер на клупи остаје Саша Илић и уколико буде требало да промени ритам меча пасом унапред (буде ли резултат неповољан) или да стане на лопту (ако буде потребе да се неки повољан резултат чува), легендарни капитен ће доботи шансу у другом делу. Можда и пре Данила Пантића, који ће и овај европски меч почети на клупи.

Стидљиво се минулих дана помињала варијанта да Марко Јанковић остане на месту левог крила, а да десно заигра Петар Ђуричковић, међутим, од ње се брзо одустало, па ће Јанковић десно, где се реално боље сналази него на супротном крају терена. Сведоче о томе партије из увода сезоне, кад је Партизан играо по његовим нотама, а Гробари се надају да ће опет да проради његова левица као што је било у осмини финала Купа Србије против Рада и минуле недеље на гостовању Јавору у Ивањици.

Све остало је очекивано и предвидиво. Испред голмана Стојковића биће штопери Немања Р. Милетић и Милан Митровић (почеће трећу узастопну европску утакмицу, чинли су тандем и у двомечу са Скендербегом), бековски пар је већ стандардан Вулићевић - Милетић, а двојац који би требало да осигура мир креативцима ће чинити Евертон и Јевтовић. С обзиром да је Партизану потребна победа логично је да све очи буду упрте у Јанковића и Суму који би продорима по страни требало да припреме шансе за Тавамбу и најистуренијег Ожеговића.

А кад њих двојица играју заједно, Партизан обавезно постиже гол.

У четвртак му и један можда буде пролећа вредан.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар