LE: Partizan - tim za Jang Bojs...

Đukić presekao - Suma! Janković menja stranu, odbrana ista kao i dvomeču sa Skenderbegom, Ožegović najistureniji!

Fudbal 23.11.2017 | 13:15
LE: Partizan - tim za Jang Bojs...
Ni iskustvo Saše Ilića, ni polet Danila Pantića, već vrcavost za koju su u Partizanu uvereni da je poseduje - Sejduba Suma.

Reprezentativac Gvineje biće starter u utakmici koja crno-belima može da osigura plasman u nokaut fazu Lige Evrope, pošto je na završnom treningu u Sportskom centru „Zemunelo“ šef stručnog štaba Miroslav Đukić uigravao ekipu sa letošnjim novajlijom u prvih 11. I to na poziciji levog krila, sa koje, za ovu priliku, neće biti suspendovanogZorana Tošića.

Izbor Sume je očekivan, jer je po dolasku iz Slovana dejstvovao upravo kao krilo.

Na mečevima sa Olimpijakosom i Videoton je bio i strelac, te se crno-beli nadaju da bi jednom mogao da pobegne klecavoj odbrani Jang Bojsa, oslabljenoj neigranjem kapitena Stiva fon Bergena, uposli saigrače kao što je to radio u pređašnjim klubovima ili sam poentira, poput onoga u Atini i Felčutu.

Na ovaj način Đukiću kao džoker na klupi ostaje Saša Ilić i ukoliko bude trebalo da promeni ritam meča pasom unapred (bude li rezultat nepovoljan) ili da stane na loptu (ako bude potrebe da se neki povoljan rezultat čuva), legendarni kapiten će doboti šansu u drugom delu. Možda i pre Danila Pantića, koji će i ovaj evropski meč početi na klupi.

Stidljivo se minulih dana pominjala varijanta da Marko Janković ostane na mestu levog krila, a da desno zaigra Petar Đuričković, međutim, od nje se brzo odustalo, pa će Janković desno, gde se realno bolje snalazi nego na suprotnom kraju terena. Svedoče o tome partije iz uvoda sezone, kad je Partizan igrao po njegovim notama, a Grobari se nadaju da će opet da proradi njegova levica kao što je bilo u osmini finala Kupa Srbije protiv Rada i minule nedelje na gostovanju Javoru u Ivanjici.

Sve ostalo je očekivano i predvidivo. Ispred golmana Stojkovića biće štoperi Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović (počeće treću uzastopnu evropsku utakmicu, činli su tandem i u dvomeču sa Skenderbegom), bekovski par je već standardan Vulićević - Miletić, a dvojac koji bi trebalo da osigura mir kreativcima će činiti Everton i Jevtović. S obzirom da je Partizanu potrebna pobeda logično je da sve oči budu uprte u Jankovića i Sumu koji bi prodorima po strani trebalo da pripreme šanse za Tavambu i najisturenijeg Ožegovića.

A kad njih dvojica igraju zajedno, Partizan obavezno postiže gol.

U četvrtak mu i jedan možda bude proleća vredan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar