ЛЕ: Звезда - тим за БАТЕ...

Како на индустријски фудбал Белоруса? Са Милићем… Тренер црвено-белих Владан Милојевић одлучио се за стандардну формацију.

Фудбал 23.11.2017 | 12:15
ЛЕ: Звезда - тим за БАТЕ...
Када кажете БАТЕ мислите на дисциплину, на јаке дуеле, на још јаче шпринтеве. Када кажете БАТЕ - мислите на групу добро утренираних индустријалаца који сваком могу да направе проблем. Тренер Црвене звезде Владан Милојевић би и поред тога, да је Немања Радоњоћ здрав, инсистирао на квалитетима српског вицешампиона. Одлучио би се за најстандарнију могућу варијанту, али како Радоњића нема одлични стручњак је спремио одговор на индустријски фудбал БАТЕ-а.

Гледајући статистику, као и чињеницу да је голгетер у серији, Александар Пешић је заслужио шансу. Уосталом, постигао је седам голова на три последње утакмице, лопта га просто јури по шеснестерцу ривала. Али... Има ту једно, али. Када год је ове сезоне било потребно парирати екипама сличним белоруском шампиону Немања Милић је излазио на терен. И напуштао га крвавих колена. Тако је било у двомечу против Спарте, тако је било и против Краснодара...

То је била идеја водиља Владана Милојевића при одлуци да тандем крилних фудбалера у Борисову чине Славољуб Срнић и Немања Милић.

После повреде Милић је осетио такмичарски тонус. Постигао је гол у Чачку, затим је одиграо 90 минута против Рада. Чекаће се и његова офанзивна експлозија, можда и тренутак када ће спојити Боаћија са голом као у финишу меча у Лондону. Ипак, Милић ће, пре свега, бити задужен да телом брани простор и помаже Родићу на левом боку. Баш тамо где је БАТЕ осетно јак.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић одлучио се да у последња два меча своју војску посложи у формацију 3-4-3. Деловало је то разноврсно и убојито, посебно по боку. Звездина статистика на последња два меча можда говори да је са сличном формацијом могао Милојевић да покуша и у хладној белоруској ноћи. Можда је и постојала дилеме код њега, али у стандардној формацији 4-2-3-1 црвено-бели су сачували мрежу у Келну и Лондону.

Било би сувише ризично раскидати бројне тандеме који су савршено радили. Дакле, поново ће велика одговорност бити на Ле Талеку и Савићу, поново ће Филип Стојковић бити на позицији десног бека. И поново ће трозубац у средини терена чинити Доналд, Крстичић и Канга.

А ако крене по злу са клупе бити спреман да ускочи Александар Пешић (мада треба очекивати да у свакој варијанти рођени Нишлија добије шансу), чије појављивање на последнњој конференцији за медије у Борисову може да се окарактерише као дриблинг Звездиног стручног штаба.

Звезда има разлога да буде оптимистична...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар