LE: Zvezda - tim za BATE...

Kako na industrijski fudbal Belorusa? Sa Milićem… Trener crveno-belih Vladan Milojević odlučio se za standardnu formaciju.

Fudbal 23.11.2017 | 12:15
LE: Zvezda - tim za BATE...
Kada kažete BATE mislite na disciplinu, na jake duele, na još jače šprinteve. Kada kažete BATE - mislite na grupu dobro utreniranih industrijalaca koji svakom mogu da naprave problem. Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bi i pored toga, da je Nemanja Radonjoć zdrav, insistirao na kvalitetima srpskog vicešampiona. Odlučio bi se za najstandarniju moguću varijantu, ali kako Radonjića nema odlični stručnjak je spremio odgovor na industrijski fudbal BATE-a.

Gledajući statistiku, kao i činjenicu da je golgeter u seriji, Aleksandar Pešić je zaslužio šansu. Uostalom, postigao je sedam golova na tri poslednje utakmice, lopta ga prosto juri po šesnestercu rivala. Ali... Ima tu jedno, ali. Kada god je ove sezone bilo potrebno parirati ekipama sličnim beloruskom šampionu Nemanja Milić je izlazio na teren. I napuštao ga krvavih kolena. Tako je bilo u dvomeču protiv Sparte, tako je bilo i protiv Krasnodara...

To je bila ideja vodilja Vladana Milojevića pri odluci da tandem krilnih fudbalera u Borisovu čine Slavoljub Srnić i Nemanja Milić.

Posle povrede Milić je osetio takmičarski tonus. Postigao je gol u Čačku, zatim je odigrao 90 minuta protiv Rada. Čekaće se i njegova ofanzivna eksplozija, možda i trenutak kada će spojiti Boaćija sa golom kao u finišu meča u Londonu. Ipak, Milić će, pre svega, biti zadužen da telom brani prostor i pomaže Rodiću na levom boku. Baš tamo gde je BATE osetno jak.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se da u poslednja dva meča svoju vojsku posloži u formaciju 3-4-3. Delovalo je to raznovrsno i ubojito, posebno po boku. Zvezdina statistika na poslednja dva meča možda govori da je sa sličnom formacijom mogao Milojević da pokuša i u hladnoj beloruskoj noći. Možda je i postojala dileme kod njega, ali u standardnoj formaciji 4-2-3-1 crveno-beli su sačuvali mrežu u Kelnu i Londonu.

Bilo bi suviše rizično raskidati brojne tandeme koji su savršeno radili. Dakle, ponovo će velika odgovornost biti na Le Taleku i Saviću, ponovo će Filip Stojković biti na poziciji desnog beka. I ponovo će trozubac u sredini terena činiti Donald, Krstičić i Kanga.

A ako krene po zlu sa klupe biti spreman da uskoči Aleksandar Pešić (mada treba očekivati da u svakoj varijanti rođeni Nišlija dobije šansu), čije pojavljivanje na poslednnjoj konferenciji za medije u Borisovu može da se okarakteriše kao dribling Zvezdinog stručnog štaba.

Zvezda ima razloga da bude optimistična...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar