Оштре реакције на пресуду Младићу

Пресуда Хашког суда је драконска, безочна и брутална. Тако гласе прве реакције из Републике Српске. Предсједник Републике који је изрицање пресуде пратио у свом кабинету, каже да је Хашки трибунал наставио да кажњава само Србе. Милорад Додик поручује да је за српски народ генерал Ратко Младић херој и патриота који је спријечио геноцид над српским народом у БиХ. Данашња пресуда је, каже, покушај удара на слободу читавог једног народа.

Република Српска 22.11.2017 | 21:28
Оштре реакције на пресуду Младићу
Ово је још један срамни шамар српским жртвама. Ми не можемо да утичемо на пресуде Хашког трибунала, али ни те пресуде не могу да утичу на наше историјско памћење и историјске чињенице. И сам Младић је од свог адвокатског тима захтијевао да се утврди само истина. Генерал Ратко Младић није официр коме може да суди суд. Таквима суди историја”, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.



Хашки суд током мандата прије пресуде Ратку Младићу Србима је изрекао пет доживотних казни и укупно 758 година затвора, Хрватима 166 година, а Бошњацима свега 41 годину. Због тога се другачија пресуда од данас изречене није могла ни очекивати – поручује српски члан Предсједништва БИХ.

Кад погледате број жртава које су Срби имали у рату, то показује да Хашки трибунал није дијелио правду, него се више бавио политиком и умјесто да је донио помирење, донеће нове политичке сукобе на овом простору”, истакао је Иванић.



Хашки суд је пристрасан, необјективан и политички мотивисан. За лидере опозиционих странака у Републици Српској Ратко Младић је херој.



Према мишљењу предсједника СДС-а Вукоте Говедарице генерал Ратко Младић је заштитник Срба, док предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић наглашава да ће правда ипак једног дана побиједити.



Правда је селективна, а српске жртве нико никада није уважавао – готово је једногласна порука из Републике Српске.

Оно што пише у образложењу је у потпуној несразмери и супротности са висином изречене казне”, истакао је предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.



Помирење је, кажу, немогуће, јер је правда селективна, а српске жртве нико никада није уважавао. Правним тим одбране генерала Ратка Младића најавио је да ће уложити жалбу на казну доживотног затвора.

Одбрана очекује да ће у другостепеном поступку доказати да је генерал Младић своју дужност обављао часно и да је дао значајан допринос у одбрани српског народа у Босни и Херцеговини.



БН телевизија

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ИСТОК

22.11.2017 20:35

Хаски суд је доказао свој ниво и стандарде. Квалитативни одговор насе дрзаве би био : -У Скупстини донијети одлуку о прогласавању Ратка Младица народним херојем. -Све главне улице у градовима Републике Српске назвати по великом јунаку , јунаку попут Милоса Обилица РАТКУ МЛАДИЦУ. -Све аеродроме и велике стадионе у РС назвати по Генералу. Ако улице у Херцеговини могу носити име Мила Будака , аеродром носи име мудзахедина Алије изметбеговица . Еквивалентан одговор је горе наведен .

ОДГОВОРИТЕ
Name

резиме

22.11.2017 21:04

Осим овога горе треба цитати измедју редова: сатанизација Срба траје вец преко 25 година. Срби треба да преузму судбину у своје руке не осврцуци се на ММФ, тзв. медјународну заједницу или некакав "европски пут". Дефинисати националне циљеве изнад партијских струја и сви заједницки радити на тој платформи. Ове године послије рата су показала да наса будуцност са Босњацима нема перспективе. Треба се запитати куда даље?

Name

зељко

22.11.2017 21:16

Свака цаст,Исток!И јос несто!Ста би са оноликих,изгинулих Срба,мора да су сесами поубијали,па нема одговорних!Херој,него ста!

Name

Ре

22.11.2017 21:45

То је потпуно правилно написано,и то треба спровести.Оканимо се ми више помирења и празних прича.Они раде посао а ми чекамо правду.На власт нам набацили шљам,тапсу нас по рамену,краду,уништавају Српску породицу, а ми чекамо ли чекамо некакву правду.

Name

Ре Исток

22.11.2017 21:50

Браво.. све аеродроме у РС назвати по Р.Младићу

Name

ре

22.11.2017 22:00

неће да може другови, име требињскофг аеродрома неће моћи носити назив по ортодоксном геноцидашу

Name

Циркус

23.11.2017 01:06

Како се он додик лијепо увалио у фотеље које му је Младиц измислио а он сад у целији спава.

Name

Сваста

23.11.2017 01:10

Одмах сутра промијените име аеродрома у Требињу и нека носи име младица.

Name

Ре.резиме

22.11.2017 21:49

Ти би изгледа за тастатуром ратовао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доле

23.11.2017 18:42

Баја, процице и твоје, некити се тудим перјем, Српску је Генерал сацасним официрима и борцима атварао. Баја имали цигара?

Name

wефwефг

22.11.2017 21:57

Дајте ба људи не будите смијесни. Прицаце се о Младицу 1-2 мјесеца и онда врацање у стару босанска реалност немастина, бахатост, превара итд.. Свако има своју истину, свако млати сламу за себе и цао. Теско оном ко га нема и ко је настрадао у сукобима, а овде су сви наси преци насрали толико гована и мрзње да се никад неце криве Дрине исправити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре wеф

22.11.2017 22:12

бас тако,,засто би неко изпастао за неција недјела,,преци су нам оставили да се стољецима свадјамо због цега,,за ова брда и трњаке,,а сваки дан млади одосе у ту мрску еу за бољим зивотом..пустите се супљих

Name

СТА ЈЕ

22.11.2017 23:03

СУПАК А СТА СИ ГОВОРИО ПРИЈЕ ЗА ДЗЕНЕРАЛА. ИМА СНИМАК СУПАК ЈЕДАН И ОНО СТО СИ ИСО ТОБОЗЕ ДА СВЈЕДОЦИС РАТКУ МЛАДИЦУ ИСО СИ ЗА ПАРЕ ЈЕР ТЕБИ ПАРЕ ИЗ ГУЗИЦЕ ВИРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

58 борац

23.11.2017 02:03

Овоје срамна пресуда суда кои нема цасти ни образа алице историја судити овоме суду доцице време а генерал це остати да зиви у своме народу акосу мислили са овом пресудом да наскоде младицу грдносусе преварили младиц је свака постена србска дуса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наташа Кандиц

23.11.2017 02:14

Са овом пресудом смо сатјерани у ћошак, нема више простора за толерисања разних екстремистичких група које ће да говоре о Младићу као хероју. Показало се да је ријеч о официру који не зна шта значи државна обавеза државна, да поштује закон... Показало се да је ријеч о једном криминалцу који се у овом случају борио да отме територију, да успотави власт и да проведе у живот циљеве које су донијети у мају 1992. године на Скупштини Републике Српске. Али ти циљеви су у потпуном нескладу са међународним нормама, чак и законодавством некадашње државе СФРЈ", поручила је Кандић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Х

23.11.2017 12:14

Од младица нема висе круха политицари дигните глас да се народи немрзе нама је зивјети скупа то је највецем лаику јасно цовјек остајес цовјек свеједно гдје зивио људи отријезните се

ОДГОВОРИТЕ
Name

У

23.11.2017 18:43

Бакировој не.