Нијемци "помажу" Србији!

Хрвати без капитена на ЕП? Хрватска има "мали" проблем уочи Европског првенства чији ће бити домаћин 12-28. јануара.

Остали спортови 24.11.2017 | 18:30
Нијемци "помажу" Србији!
Како преносе локални медији, селектор Лино Червар можда неће моћи да рачуна на свог најбољег играча и капитена Домагоја Дувњака.

Наиме, Дувњаку би његов клуб Кил могао да забрани наступ на ЕП јер ће се средином децембра вратити после осмомесечне паузе због операције колена.

Он би до почетка ЕП одиграо само пет утакмица, па су Немци забринути да би наступ на континенталном шампионату могао да угрози његов опоравак.

"Било би најпаметније да Домагој не игра на ЕП у јануару. За његово стање су криви РС Хрватске и тренери који нису имали обзира према његовој повреди. Утакмице које је играо за Хрватску на СП у Француској су му потпуно уништиле колено", рекао је тренер Кила Алфред Гисласон, иначе Исланђанин.

Случајност или не, ривал Хрватској у групној фази (планиран је Сплит) ће бити управо Исланд, уз Шведску и Србију.

"Очекивао сам да се Дувњак врати у новембру, али ће ипак тек у децембру. Сви очекују да буде кључни играч Хрватске на ЕП. Дакле, поново га очекују утакмице под великим напорима и реална опасност да обнови повреду", додао је Гисласон.

Клубови немају право да бране играчима наступ за репрезентацију, али притисак који врши Кил ће свакако утицати на Дувњака.

Распоред ЕП, Група А

И коло (12. јануар)
18:15 Шведска – Исланд
20:30 Хрватска – Србија

ИИ коло (14. јануар)
18:15 Србија – Шведска
20:30 Исланд – Хрватска

ИИИ коло (16. јануару)
18:15 Србија – Исланд
20:30 Хрватска – Шведска

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар