Порука генерала послије пресуде

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске генерал Ратко Младић осуђен је на доживотну казну затвора, првостепеном, неправоснажном пресудом коју му је данас изрекло судско вијеће Хашког трибунала. Судија Алфонс Ори саопштио је да је генерал Ратко Младић крив по 10 од 11 тачака оптужнице. Младић није крив по тачки 1 оптужнице за геноцид у Кључу, Котор-Варошу, Санском Мосту, Приједору, Власеници и Фочи.  Одбрана најављује жалбу.

Република Српска 22.11.2017 | 20:29
Порука генерала послије пресуде
Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић прекрстио се по уласку у судницу на изрицање пресуде, био је насмијан, а присутне је поздравио махањем и дизањем палца увис. У току читања пресуде затражио је паузу, која је потрајала нешто дуже због савјета љекара, те чињенице да има веома висок притисак.



Одбрана је након тога тражила да се прекине изношење пресуде или да се процес убрза, што је Судско вијеће одбило. Генерал Младић је реаговао викањем “све је ово лаж”, опсовао је, а потом је удаљен из суднице.

Правни тим генерала Младића саопштио је да ће уложити жалбу на казну коју је Хашки трибунал изрекао.

Син генерала Дарко Младић за БН телевизију каже да је пресуда пристрасна и да није утемељена на чињеницама.

''Ову пресуду ми не прихватамо, није тачна и није правна и наравно да ћемо се жалити. Она има за циљ ширење пропаганде и да онемогући будући миран живот у региону", рекао је Дарко Младић.



Генерал Младић је након пресуде поручио:

Кад смо мајка и ја били с њим, 10 минута након пресуде, рекао је: “Сад кад би ова пресуда значила да неће бити више ратова у свијету и да завршимо ово лудило, ја бих прихватио и овакву пресуду... али они ће производити још ратова као што је наш”.

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је да ова казна није пресуда српском народу.



“Ово није пресуда српском народу. Они који кажу да је Младић херој и да је бранио свој народ... мислим да ова пресуда доказује супротно. Стварни хероји су жртве“.

Син генерала Ратка Младића рекао је да Срби имају другачији третман у Хашком трибуналу.

“Ово није правда. Као што је и сам генерал рекао, ово је НАТО суд. Ништа ново нисмо видјели. Ово је ратна пропаганда која је верификована и то представља изазов са којим ће се суочити цијели регион“, истакао је Младић. 

Поручио је да је сада главни приоритет да се генералу Младићу спаси живот и да му се обезбиједи лијечење у Србији.



БН телевизија

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

мики данденонг

22.11.2017 19:54

генерал је невин цовјек а белосветском холосу стога прогласи кривим бог це судити кадтад доцице и онинаред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.11.2017 22:18

Колико мораш бити задојен национализмом па у данашње вријеме кад ти је све доступно од интернета па до разних снимака изјавити да је највеци крволок посље другог свјетског Младиц невин.Па то немогу да сватим докле иде људска глупост.

Name

Ре

23.11.2017 00:23

Грохотом се смијем.

Name

Јадно и жалосно

23.11.2017 06:32

Свака част мики нико није као наш ГЕНЕРАЛ РАТКО штитио је свој народ и јади подржавају суд у хагу, оне бабурине јесу ли нако дочекали свог орића који је требао добити доживотну а не ослобођен по свим тачкама, гдје су срби који су побијени по цијелој бих и хрватској ко је то урадио, срамота нек буде суда а стижу њих разне катастрофе и ако богда и наставиће а и треба, са чим си ти реално надојен ти си највећи националиста ко ти је крволог можда ти и твој алија и орић и син алијин синоћ показује задовољсво и подржава суд биједни у хагу, а гдје му је ћаћа био у мају 92 кад је побијена колона, ко је командовао и у тузли исто приликом изласка колоне младих војника а што каже народ од шта пало поштапало тако да је бакир исти свој ћаћа. Према томе ето вам вашег алије, орића и других и њима судите наше не спомињите и зато кажем и ја за мог ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА ЖИВИО 1000 год.

Name

карадјоз

22.11.2017 21:04

Лицемјеру западњацки.Сад није пресуда Српском народу,зато сто каните "узјахати" Србе и одвести у тзв ЕУ..Није то сто нас волите,него да нас "отмете" од браце Руса..Ово све показује да су Срби били и остали свјетски фактор ,за разлику од околних подрепаса и маргиналаца,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккк

22.11.2017 22:40

Није хаски трибунал крив крив је српски народ у србији и ондасња власт која га је изруцхила и све остале генерале које је предала као кеивце прави народ своје хероје неце никад хапсити иприводити то је покук за будуце генерације да неиду у рат за цхаст отадзбиине јер це после бити хапсени од сопствене власти то је такав народ нек се угледају на хрвате они недају лако свој е генерале..

Name

Јојо

22.11.2017 23:17

Иди у Русију јебла те она

Name

Ре

22.11.2017 23:40

Нек је он дозивио да цује пресуду а сад како му буде.

Name

ОБРАЗ

22.11.2017 22:56

СВИ СРБИ ТРЕБА ДА СЛАВИМО РАТКА МЛАДИЋА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.М.

23.11.2017 01:09

Да читав свијет га оптужује а ти би га славијо. По томе се види колико си плитак у глави ко и тај крвник што је за увијек у затвору. Смртна казна би му била најпоштенија.

Name

бн закон

22.11.2017 22:59

Треба осудити оне који су га тамо послали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

22.11.2017 23:09

поруку смо ми добили из "Исламске декларације", генерал Младиц, као сто би сваки нормалан цовјек урадио устао против тог зла

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.М.

23.11.2017 01:14

Јадни сте сви такви који тако мисле.

Name

А.М.

23.11.2017 01:24

Јадан си ти са таквим мишљењем

Name

Боб

23.11.2017 05:04

Нека им је мамицу натовску окрпио...свака му цаст.Зивио Генерале , опет си показао да си храбрији од њих, од лазова, бескицмењака, пробисвјета и НАТО слуга.

Name

Патриота

23.11.2017 07:18

Генерал це за нас увјек бити херој. Његова највеца греска је сто је србин. Зивио нам генерале!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тонy

23.11.2017 08:13

Ма правице они њега од блата ускоро. зиви били па видели.

ОДГОВОРИТЕ