Историја - фудбалер суспендован због симулирања!

Фудбалер Евертона Омар Нијасе суспендован је на две утакмице због симулирања, саопштио је Фудбалски савез Енглеске (ФА).  Ниси добио жути картон, суспендован си два меча! Умар Нијас је први кажњени фудбалер према новом "дисциплинском правилнику" Премијер лиге.

Фудбал 24.11.2017 | 13:00
Историја - фудбалер суспендован због симулирања!
Сенегалски нападач је први фудбалер у Премијер лиги који је кажњен према новим правилима ФА, који су ступили на снагу у мају.

Како је проценила Независна комисија ФА, у чијем саставу су по један бивши играч, тренер и судија, Нијасе је симулирао и изнудио контроверзни пенал у суботњој утакмици против Кристал Паласа од 2:2.

Он ће због тога пропустити недељну утакмицу против Саутемптона и дуел против Вест Хема 29. новембра.

Нијасе је негирао да је симулирао и омогућио пенал његовој екипи у петом минуту утакмице. Гол и пенала постигао је Лејтон Бејнс, а Нијасе је после тога постигао изједначујући погодак.

Комисија Савеза разматра случајеве у којима се наводи да је судија утакмице преварен симулирањем играча.

Премијер лига се жестоко обрачунава са симулантима.

Умар Нијас, најбољи стрелац Евертона ове сезоне, први је фудбалер у историји Премијер лиге на коме је примењен нови "дисциплински правилник" према коме се кажњава играч који је симулирао, а арбитар га због тога у току меча није казнио.

Пошто му Скот Дан показао жути картон за симулирање у мечу против Кристал Паласа - ФА га је казнио са две утакмице неиграња.

Оштра казна за симулирање, као да је у питању директан црвени картон, сматрају на Острву...

"Срећа" за Нијаса је што је он овим "лажним" контактом са играчем Кристал Паласа изборио једанаестерац за своју екипу, док је сасвим могуће да у наредним колима Премијер лиге видимо и казне за "наивна" симулирања на средини терена.

Шта мислите о овом начину кажњавања? Да ли ће искоренити симуланте?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар