Istorija - fudbaler suspendovan zbog simuliranja!

Fudbaler Evertona Omar Nijase suspendovan je na dve utakmice zbog simuliranja, saopštio je Fudbalski savez Engleske (FA).  Nisi dobio žuti karton, suspendovan si dva meča! Umar Nijas je prvi kažnjeni fudbaler prema novom "disciplinskom pravilniku" Premijer lige.

Fudbal 24.11.2017 | 13:00
Istorija - fudbaler suspendovan zbog simuliranja!
Senegalski napadač je prvi fudbaler u Premijer ligi koji je kažnjen prema novim pravilima FA, koji su stupili na snagu u maju.

Kako je procenila Nezavisna komisija FA, u čijem sastavu su po jedan bivši igrač, trener i sudija, Nijase je simulirao i iznudio kontroverzni penal u subotnjoj utakmici protiv Kristal Palasa od 2:2.

On će zbog toga propustiti nedeljnu utakmicu protiv Sautemptona i duel protiv Vest Hema 29. novembra.

Nijase je negirao da je simulirao i omogućio penal njegovoj ekipi u petom minutu utakmice. Gol i penala postigao je Lejton Bejns, a Nijase je posle toga postigao izjednačujući pogodak.

Komisija Saveza razmatra slučajeve u kojima se navodi da je sudija utakmice prevaren simuliranjem igrača.

Premijer liga se žestoko obračunava sa simulantima.

Umar Nijas, najbolji strelac Evertona ove sezone, prvi je fudbaler u istoriji Premijer lige na kome je primenjen novi "disciplinski pravilnik" prema kome se kažnjava igrač koji je simulirao, a arbitar ga zbog toga u toku meča nije kaznio.

Pošto mu Skot Dan pokazao žuti karton za simuliranje u meču protiv Kristal Palasa - FA ga je kaznio sa dve utakmice neigranja.

Oštra kazna za simuliranje, kao da je u pitanju direktan crveni karton, smatraju na Ostrvu...

"Sreća" za Nijasa je što je on ovim "lažnim" kontaktom sa igračem Kristal Palasa izborio jedanaesterac za svoju ekipu, dok je sasvim moguće da u narednim kolima Premijer lige vidimo i kazne za "naivna" simuliranja na sredini terena.

Šta mislite o ovom načinu kažnjavanja? Da li će iskoreniti simulante?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar