"Бертомеу нас зај***ва, кинеска лига боља од ЕЛ!"

Генерелни сектретар ФИБА Патрик Бауман рекао је за италијански дневни лист "Коријере дела Сера" да извршни директор ЕЛ Ђорди Бертомеу све зај***ва!

Кошарка 24.11.2017 | 11:30
"Бертомеу нас зај***ва, кинеска лига боља од ЕЛ!"
Несугласице између ФИБА и Евролиге у претходних годину и по дана су учестале, а све је кулминирало сада када су на реду квалификације за Светско првенство.

Бауман каже да Евролига повећава број утакмица и како је кренуло играће се са шест играча на терену и лопта ће бити као квадрат.

"Бертоумеу све зај***ва. Повећао је број утакмица у последњих неколико година, Евролига је то урадила, не ФИБА. Они имају план да то ураде још више, пошто желе такмичење са 24 екипе. Доћи ћемо до тачке када ће у првој постави играти шест играча, а лопта ће бити као квадрат", рекао је саркастично Патрик Бауман за "Коријере дела Сера".

Бауман је још једном подсетио да Евролига није НБА и да је лига у Кини ближа најјачем кошаркашком клупском шампионату на свету.

"НБА не даје играче за квалфикације? Евролига није НБА. Адам Силвер (комесар НБА) није председник Евролиге. Хајде да престанемо да правимо луда поређења. Кинеска лига (ЦБА) постаје нешто најближе НБА, а не Евролиге", казао је Бауман.

Квалификације за Светско првенство у Кини 2019. године кренуле су јуче, а Србија први меч игра вечерас против Аустрије. "Орлови" су још у групи са Грузијом и Немачком.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар