"Bertomeu nas zaj***va, kineska liga bolja od EL!"

Generelni sektretar FIBA Patrik Bauman rekao je za italijanski dnevni list "Korijere dela Sera" da izvršni direktor EL Đordi Bertomeu sve zaj***va!

Košarka 24.11.2017 | 11:30
"Bertomeu nas zaj***va, kineska liga bolja od EL!"
Nesuglasice između FIBA i Evrolige u prethodnih godinu i po dana su učestale, a sve je kulminiralo sada kada su na redu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Bauman kaže da Evroliga povećava broj utakmica i kako je krenulo igraće se sa šest igrača na terenu i lopta će biti kao kvadrat.

"Bertoumeu sve zaj***va. Povećao je broj utakmica u poslednjih nekoliko godina, Evroliga je to uradila, ne FIBA. Oni imaju plan da to urade još više, pošto žele takmičenje sa 24 ekipe. Doći ćemo do tačke kada će u prvoj postavi igrati šest igrača, a lopta će biti kao kvadrat", rekao je sarkastično Patrik Bauman za "Korijere dela Sera".

Bauman je još jednom podsetio da Evroliga nije NBA i da je liga u Kini bliža najjačem košarkaškom klupskom šampionatu na svetu.

"NBA ne daje igrače za kvalfikacije? Evroliga nije NBA. Adam Silver (komesar NBA) nije predsednik Evrolige. Hajde da prestanemo da pravimo luda poređenja. Kineska liga (CBA) postaje nešto najbliže NBA, a ne Evrolige", kazao je Bauman.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine krenule su juče, a Srbija prvi meč igra večeras protiv Austrije. "Orlovi" su još u grupi sa Gruzijom i Nemačkom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar