Алимпијевић: Басконија опаснија са новим тренером!

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да црвено-беле очекује узузетно тешка утакмица против Басконије, која након промене тренера игра много боље.

Кошарка 22.11.2017 | 19:45
Алимпијевић: Басконија опаснија са новим тренером!
Звезда дочекује Басконију у четвртак увече (21х) у Београдској арени, у деветом колу Евролиге.

"Очекује нас тежак меч, уосталом такав је сваки у Евролиги. Екипа Басконије је у последњих неколико недеља играла изванредно, а огроман индивидуални квалитет појединаца је стављен у службу тима, што је донело и резултат. Очигледно да је промена тренера донела резултат", рекао је Алимпијевић.

Звезда после осам одиграних утакмица има скор од две победе и шест пораза, док Басконија има тријумф више.

"Морамо да одиграмо максимално добро у оба правца, имаћемо времена да се освежимо и припремимо за ову утакмицу у којој желимо и да одиграмо добро и да стигнемо до победе. Јасно је да нам је подршка навијача много важна и да нам доноси много у покушају да додјемо до нових бодова", рекао је Алимпијевић.

И Милко Бјелица, некадашњи кошаркаш Басконије, упозорава на чињеницу да је шпански тим изванредно реаговао на промену на клупи.

"Басконија је после лошег старта извршила неке измене, ту првенствено мислим на промену тренера. Екипа је на ту промену реаговала феноменално, нанизали су неколико вредних победа у Евролиги и националном првенству. Сада су за разлику од почетка сезоне, у изванредној форми", рекао је Бјелица.

"Међутим, ми морамо да се усредсредимо на нас и нашу игру – да подигнемо квалитет одбране, да одиграмо течније у нападу. То је кључ успеха", додао је кошаркаш Звезде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар