Путин: Нова фаза у рјешавању кризе

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да је “нова фаза” постигнута у сиријској кризи, али да постизање политичког рјешења захтијева компромис од свих страна, међу којима и сиријске владе.

Свијет 22.11.2017 | 17:39
Путин: Нова фаза у рјешавању кризе
Путин се обратио новинарима скупа с турским предсједником Таyyипом Ердоганом и иранским предсједником Хассаном Роуханијем у јужном руском граду Сочију, преноси Реутерс.

Путин, Ердоган и Роухани размјенили су мишљења о сиријском помирењу.

Три земље раније су се договориле да буду гаранти сиријског мировног процеса.

Поздрављајући своје госте, Путин је казао да састанак долази у кључно вријеме у сиријском оружаном сукобу, када се појавила прилика за његово окончање.

“Милитанти у Сирији задобили су одлучујући ударац и сада постоји реална шанса да се оконча вишегодишњи грађански рат”, казао је руски челник.

То би захтијевало да се Сиријцима пружи период мира током кога би били у прилици да разријеше своје разлике. Такође би захтијевало компромис међу свим странама у Сирији, подједнако и владиним снагама и побуњеницима, тврди руски предсједник.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лала

22.11.2017 16:41

Путин се само дружи са муслиманима!!! Ово није добро за Србију и РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

22.11.2017 17:25

Није истина да није добро. Да се богдом и Срби више друже с Муслиманима.

Name

аха

22.11.2017 17:21

Путин је полу муслиман

ОДГОВОРИТЕ
Name

Редд

22.11.2017 17:39

Предлазем насему Доди да упути протесну ноту Путину због друзења са муслиманима ми Срби у РС једини смо на бранику Православља остали и то нам изгледа једино и остало а по зараду за хљеб све цесце идемо у Федерацију

ОДГОВОРИТЕ