Putin: Nova faza u rješavanju krize

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je “nova faza” postignuta u sirijskoj krizi, ali da postizanje političkog rješenja zahtijeva kompromis od svih strana, među kojima i sirijske vlade.

Svijet 22.11.2017 | 17:39
Putin: Nova faza u rješavanju krize
Putin se obratio novinarima skupa s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom i iranskim predsjednikom Hassanom Rouhanijem u južnom ruskom gradu Sočiju, prenosi Reuters.

Putin, Erdogan i Rouhani razmjenili su mišljenja o sirijskom pomirenju.

Tri zemlje ranije su se dogovorile da budu garanti sirijskog mirovnog procesa.

Pozdravljajući svoje goste, Putin je kazao da sastanak dolazi u ključno vrijeme u sirijskom oružanom sukobu, kada se pojavila prilika za njegovo okončanje.

“Militanti u Siriji zadobili su odlučujući udarac i sada postoji realna šansa da se okonča višegodišnji građanski rat”, kazao je ruski čelnik.

To bi zahtijevalo da se Sirijcima pruži period mira tokom koga bi bili u prilici da razriješe svoje razlike. Takođe bi zahtijevalo kompromis među svim stranama u Siriji, podjednako i vladinim snagama i pobunjenicima, tvrdi ruski predsjednik.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Lala

22.11.2017 16:41

Putin se samo druži sa muslimanima!!! Ovo nije dobro za Srbiju i RS!

ODGOVORITE
Name

Sale

22.11.2017 17:25

Nije istina da nije dobro. Da se bogdom i Srbi više druže s Muslimanima.

Name

aha

22.11.2017 17:21

Putin je polu musliman

ODGOVORITE
Name

Redd

22.11.2017 17:39

Predlazem nasemu Dodi da uputi protesnu notu Putinu zbog druzenja sa muslimanima mi Srbi u RS jedini smo na braniku Pravoslavlja ostali i to nam izgleda jedino i ostalo a po zaradu za hljeb sve cesce idemo u Federaciju

ODGOVORITE