Трибунал није дијелио правду

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић рекао је поводом пресуде доживотног затвора генералу Ратку Младићу да се од Хашког трибунала, који је до ове пресуде Србима изрекао пет доживотних казни и укупно 758 година затвора, Хрватима 166 година, а Бошњацима свега 41,5 годину, ништа друго није могло ни очекивати.

Босна и Херцеговина 22.11.2017 | 13:57
Трибунал није дијелио правду
"Када погледате све ове стотине година које су добили Срби и томе додате податак да је Хашки суд укупно за све злочине над Србима до сада изрекао свега 50 година затвора - то о овом суду довољно говори", изјавио је Иванић . 

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске рекао је да никако не треба одустати од подршке генералу Младићу и да му треба пружити максималну помоћ у жалбеном поступку.

Он је рекао да пресуда генералу Младићу показује да се наставља са негативним односом према Србима, као и да ће Хашки трибунал остати упамћен по томе да није дијелио правду, већ политику.

"Хашки трибунал је умјесто повјерења донио неповјерење, а умјесто помирења довешће до нових политичких сукоба", упозорио је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Он је нагласио да Република Српска наставља да функционише и да остаје гарант опстанка српског народа у БиХ.

"Сви који у Сарајеву покушавају да Републику Српску доведу у питање у томе неће успјети. Српски народ има довољно инструмената да одбрани своју позицију и своје институције", поручио је Иванић.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је данас некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

@Блиц неwс

22.11.2017 13:44

Суд није ни основан да допринесе помирењу,него да осуди ратне злоцинце то му је превасходна улога била.Иваницу по размјеру уцињеног злоцина тако је и судјено.Неко је висе цинио злоцина и висе је судски казни добио сасвим логицно.Ти би Иваницу да се злоцини равномјерно распореде,неце да мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србенда

22.11.2017 16:20

Прогласити дан залости!

Name

ЛЛЛ

22.11.2017 19:07

Овај трабуњал је сам писао законе и доносио пресуде. Политички мотивисан и није се могло ништа од њега ни очекивати осим неправде. Ко је побио 20.000 Срба? Нико није процесуиран? Испаде да су се Срби сами поубијали. Младић је оличење војсковође и официра који је поштовао међународно ратно право и све конвенције. Прави официр. Није био шверцер и полтрон. Тек сад су му дигли цијену. Борис Тадић га продао за 10.000.000,00$, срам га било!

Name

БОРАЦ ВРС

23.11.2017 20:15

Вријеме Иваница је просло, данас прица једно, сутра друго, макни се бре

Name

ТРН

22.11.2017 14:06

Па ово само Србин мозе да изјави цуј суд за помирење дзе то има мајкети...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим босну

22.11.2017 14:15

То није америма драго сто је пропо алијин план исламске беиха.вец је давао донесена пресуда.засто су ослободили злоцинце који су убијали Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XYЗ

22.11.2017 22:01

Стварно морас бити болестан или задојен мрзњом да тако прицас .вјероватно ниси ни из Босне мозда си из крајине или Славоније јер нико не мрзи родну груду а ко је крив нека и одговара било то моје родјено дијете. Лазете сами себе не казу фзаба напад је нсјбоља одбрана па Додик је прије 10 гофдина нападао Младица говорио да РС није дрзава и упали такве као тебе и призива духове. Назалост исприцана прица

Name

Цирцус Цолорадо

22.11.2017 14:19

Ста нам ово преседник јос није у сузама ( радосницама ) изасао и дао неку изјаву поводом пресуде .Изгледа немозе од смијеха јер је он на овој несреци највисе профитирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

25.11.2017 07:20

У праву си Младене,суд је дјелио бајадере.Јест да це дјенерал умријет у мурији,ал бице му у тамо боље и угодније него са вама на слободи.