Tribunal nije dijelio pravdu

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je povodom presude doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću da se od Haškog tribunala, koji je do ove presude Srbima izrekao pet doživotnih kazni i ukupno 758 godina zatvora, Hrvatima 166 godina, a Bošnjacima svega 41,5 godinu, ništa drugo nije moglo ni očekivati.

Bosna i Hercegovina 22.11.2017 | 13:57
Tribunal nije dijelio pravdu
"Kada pogledate sve ove stotine godina koje su dobili Srbi i tome dodate podatak da je Haški sud ukupno za sve zločine nad Srbima do sada izrekao svega 50 godina zatvora - to o ovom sudu dovoljno govori", izjavio je Ivanić . 

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske rekao je da nikako ne treba odustati od podrške generalu Mladiću i da mu treba pružiti maksimalnu pomoć u žalbenom postupku.

On je rekao da presuda generalu Mladiću pokazuje da se nastavlja sa negativnim odnosom prema Srbima, kao i da će Haški tribunal ostati upamćen po tome da nije dijelio pravdu, već politiku.

"Haški tribunal je umjesto povjerenja donio nepovjerenje, a umjesto pomirenja dovešće do novih političkih sukoba", upozorio je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

On je naglasio da Republika Srpska nastavlja da funkcioniše i da ostaje garant opstanka srpskog naroda u BiH.

"Svi koji u Sarajevu pokušavaju da Republiku Srpsku dovedu u pitanje u tome neće uspjeti. Srpski narod ima dovoljno instrumenata da odbrani svoju poziciju i svoje institucije", poručio je Ivanić.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

@Blic news

22.11.2017 14:44

Sud nije ni osnovan da doprinese pomirenju,nego da osudi ratne zlocince to mu je prevashodna uloga bila.Ivanicu po razmjeru ucinjenog zlocina tako je i sudjeno.Neko je vise cinio zlocina i vise je sudski kazni dobio sasvim logicno.Ti bi Ivanicu da se zlocini ravnomjerno rasporede,nece da moze.

ODGOVORITE
Name

srbenda

22.11.2017 17:20

Proglasiti dan zalosti!

Name

LLL

22.11.2017 20:07

Ovaj trabunjal je sam pisao zakone i donosio presude. Politički motivisan i nije se moglo ništa od njega ni očekivati osim nepravde. Ko je pobio 20.000 Srba? Niko nije procesuiran? Ispade da su se Srbi sami poubijali. Mladić je oličenje vojskovođe i oficira koji je poštovao međunarodno ratno pravo i sve konvencije. Pravi oficir. Nije bio švercer i poltron. Tek sad su mu digli cijenu. Boris Tadić ga prodao za 10.000.000,00$, sram ga bilo!

Name

BORAC VRS

23.11.2017 21:15

Vrijeme Ivanica je proslo, danas prica jedno, sutra drugo, makni se bre

Name

TRN

22.11.2017 15:06

Pa ovo samo Srbin moze da izjavi cuj sud za pomirenje dze to ima majketi...

ODGOVORITE
Name

Mrzim bosnu

22.11.2017 15:15

To nije amerima drago sto je propo alijin plan islamske beiha.vec je davao donesena presuda.zasto su oslobodili zlocince koji su ubijali Srbe.

ODGOVORITE
Name

XYZ

22.11.2017 23:01

Stvarno moras biti bolestan ili zadojen mrznjom da tako pricas .vjerovatno nisi ni iz Bosne mozda si iz krajine ili Slavonije jer niko ne mrzi rodnu grudu a ko je kriv neka i odgovara bilo to moje rodjeno dijete. Lazete sami sebe ne kazu fzaba napad je nsjbolja odbrana pa Dodik je prije 10 gofdina napadao Mladica govorio da RS nije drzava i upali takve kao tebe i priziva duhove. Nazalost ispricana prica

Name

Circus Colorado

22.11.2017 15:19

Sta nam ovo presednik jos nije u suzama ( radosnicama ) izasao i dao neku izjavu povodom presude .Izgleda nemoze od smijeha jer je on na ovoj nesreci najvise profitirao.

ODGOVORITE
Name

Stane

25.11.2017 08:20

U pravu si Mladene,sud je djelio bajadere.Jest da ce djeneral umrijet u muriji,al bice mu u tamo bolje i ugodnije nego sa vama na slobodi.