Заједно славили Аранђеловдан

Дан уочи изрициања пресуде, Ратко Младић је у Хагу заједно са Радованом Караџићем славио Аранђеловдан уз печено прасенце, сазнаје „Ало!”.

Свијет 22.11.2017 | 07:32
Заједно славили Аранђеловдан
Хашки трибунал објавиће данас првостепену пресуду генералу Ратку Младићу, некадашњем комаданту Војске Републике Српске, по оптужници која га терети за геноцид над муслиманима и друге ратне злочине, а Младић је готово цео јучерашњи дан провео са првим председником Републике Српске славећи Караџићеву крсну славу Аранђеловдан.

Како сазнајемо, у Хаг је тим поводом дошао и свештеник Војислав Воја Билбија, који више од деценију посећује хашке заточенике и улива им наду, и управо је он за Радована и његове госте лично донео печено прасе, које је било наручено неколико дана раније.

Лука Караџић, брат Радована Караџића, каже за „Ало!” да Младић, иако видно онемоћао, славље свог пријатеља никако није хтео да пропусти.

- Радован је задовољан што су му дозволили да на прави начин обележи славу, јер је за њега то веома, веома битно. Звао ме је јуче док су још гости били код њега, био је срећан што је ту био и Младић. Ратко је желео да дође и честита Радовану славу, иако му је изрицање пресуде заказано за сутра. Рекао је да Радованову славу никако не би смео да попусти. Било је још гостију, али Радовану је нарочито било важно што је дошао Ратко и што су заједно ломили славски колач - испричао нам је Лука.

Иако се претходних дана спекулисало да због лошег здравственог стања Младић можда неће присуствовати изрицању пресуде, како сазнаје наш лист, Ратко ће се ипак појавити у судници.

Док су Младић и Караџић заједно славили, њихови бивши саборци из Хага веома су песимистични када је реч о данашњем дану и уверени су да ће пресуда генералу бити као и готово свака која је до сада изречена Србима - драконска и неправедна.

- Ништа добро не очекујем од Хашког трибунала. Њима је важно само да им Младић данас буде жив, да могу да га осуде, а после ће га пустити да врло брзо умре, неће марити за њега. Њима није до замајавања у жалбеном поступку, они би да избегну оспоравање пресуде. Цео Младићев процес је био противправан, он једноставно није био здравствено способан да буде подвргнут суђењу, а сви знамо каква ће бити пресуда - противправна и антисрпска - каже лидер радикала Војислав Шешељ за „Ало!“.

Сличан став има и Никола Шаиновић.

- Биће то хашка пресуда као и друге када су у питању Срби. Главно суђење Младићу је по хашкој конструкцији злочиначки подухват, а не по класичним доказима кривичног суђења. Нажалост, очекујем само још једну хашку репризу - наводи Шаиновић за наш лист.

Подсетимо, изрицање пресуде заказано је за 10 часова у судници један Хашког трибунала, а јавност ће тај догађај моћи да прати уживо путем интернета.

(Ало)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ратко

22.11.2017 06:53

Па треба га пустити на слободу, јер није било злоцина у Сребреници, Сарајево није било под опсадом, Томасица је лаз...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

22.11.2017 08:09

Назалост то је само игра великих сила, а ми Срби то морамо сто прије прихватити и наставити даље, мудрије.Данас це генерала осудити, а ми цемо сви дјеловати изненадјено.Али хајде да се запитамо ста су то насе водје, које це данас бити најгласније, урадиле за одбрану генерала, исто тако и предсједника?Колико је пара утросено за одбрану, за лобирање, за свједоке...Назалост ниста, а данас цемо сви бити изненадјени...Не води се тако политика данасњице, нити се тако цува српски народ на овим просторима.Ово је само мали примјер насег лицемјерства и лосе политике.

Name

Сањо

22.11.2017 07:07

Зивио нам Генерале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

22.11.2017 07:22

Ако су били невини, засто су се крили? Ако нису криви, засто су их онда власти Србије предали Хагу, односно помогли у проналазењу и хапсењу? Ако си невин и цист пред Богом, засто се кријес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

иво

22.11.2017 07:41

Зато сто их Кадија и тузи и суди,зато сто су те власти продане дусе као и ове у РС сто су народ довеле до ивице биједе.

Name

Питањце

22.11.2017 07:42

Били ти се предао и губио своје године живота низ бог цега.

Name

Ре питење

22.11.2017 07:45

На овакво глупо питање нема ти ко дати одговор, једино да сам себи одговориш.

Name

хаски суд

22.11.2017 07:29

Кадија тузи, кадија суди.. Није кадији до правде, но до престиза и славе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

22.11.2017 07:33

Генерал Ратко Младиц и Радован Карадзиц нису злоцинци вец су стали у одбрану српског народа од потпуног истребљења са ових простора које су нам спремале насе комсије исто као и 1941-1945 у другом свјетском рату.Ако је ико имао право на освету имали су срби али они то нису радили вец су се само бранили а имали су прилику тако да је геноцид који спомињу бесмислен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волимо лагат

22.11.2017 07:41

Да, те комсије су узеле ЈНА себи па поцеле рат у Словенији, па Хрватској, па у БиХ, па изгеноцидисали сами себе, па онда га заврсиле на Косову и све тако..

Name

Херој

22.11.2017 07:36

Сваки херој једног народа на Балкану је убица другог народа на Балкану. Докле це то сјеме мрзње да се налази у главама пјединица од свих народа на Балкану то је теско прогнозирати,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

22.11.2017 08:02

Хаски трибунал данас це објавити првостепену пресуду генералу Младицу некадасњем комаданту тзв.војске рс.

ОДГОВОРИТЕ