Био је "мамин дечак", па постао "Бик са Маљорке"...!

Звао га је "маминим дечаком", а онда је постао "Бик с Маљорке".

Тенис 23.11.2017 | 22:45
Био је "мамин дечак", па постао "Бик са Маљорке"...!
Рафаел Надал и његов стриц Тони прошли су заједно много тога. За 28 година стварана је историја. Тони ће увек можда и незаслужено остати у сенци иако је "од А до Ш" стварао једног од најдоминантнијих тенисера свих времена.

Током тих 28 година било је много анегдота, неких се млађи Надал и даље присећа а Тони се Рафи после толико година захвалио писмом.

"Хвала му на учењу, на поштовању и страсти. Био сам у могућности да пренесем своју страст и разумевање ове професије. Захваљујући њему сам искусио ствари које су надмашиле све моје тренерске снове. Путовао сам са њим на невероватне локације, сретао и сретао важне људе свих поља. Данас се осећам цењено и вољено јер је његова појава увећала и моју, много више него што заслужујем", пише Надал.

Рафа је током сарадње са својим стрицем често имао прилике да види страст и жустрину Тонија Надала од најранијих дана. Присећа се једне анегдоте због које је постао шампион.

"Било је толико тензије пред сваки тренинг, од почетка и то ми је омогућило да се данас суочавам са тешким тренуцима у мечевима са више контроле него што би иначе био случај. Тони је много урадио на томе да изгради борбени дух који људи виде код мене на терену", прича Рафа у својој књизи "Моја прича".

Рафа био мали, Тони је имао обичај да га назива "маминим дечаком".

"Употребљавао би жустар језик, викао, плашио ме. Посебно када се други дечаци не појаве и само смо нас двојица. Ако бих видео да сам сам са њим на тренингу добијао бих мучнину у стомаку", присећа се Рафаел.

Између тог периода и данас стоји 75 титула и 16 Грен слемова.

"Од почетка сам се трудио да развијем одлучан карактер и сузбијем тешкоће тениса, али и живота уопште са којим тенис има много додирних тачака. Био сам више иритантан него нежан и више захтеван, дао сам му више разлога да буде несрећан него срећан и увек сам му стављао на терет одговорност. Франсиско Де Кеведо је рекао да они који очекују да све у животу тече лако, сусрешће се с много проблема, а ја никада нисам хтео да олакшавам ствари Рафи", написао је Тони Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар