Bio je "mamin dečak", pa postao "Bik sa Maljorke"...!

Zvao ga je "maminim dečakom", a onda je postao "Bik s Maljorke".

Tenis 23.11.2017 | 22:45
Bio je "mamin dečak", pa postao "Bik sa Maljorke"...!
Rafael Nadal i njegov stric Toni prošli su zajedno mnogo toga. Za 28 godina stvarana je istorija. Toni će uvek možda i nezasluženo ostati u senci iako je "od A do Š" stvarao jednog od najdominantnijih tenisera svih vremena.

Tokom tih 28 godina bilo je mnogo anegdota, nekih se mlađi Nadal i dalje priseća a Toni se Rafi posle toliko godina zahvalio pismom.

"Hvala mu na učenju, na poštovanju i strasti. Bio sam u mogućnosti da prenesem svoju strast i razumevanje ove profesije. Zahvaljujući njemu sam iskusio stvari koje su nadmašile sve moje trenerske snove. Putovao sam sa njim na neverovatne lokacije, sretao i sretao važne ljude svih polja. Danas se osećam cenjeno i voljeno jer je njegova pojava uvećala i moju, mnogo više nego što zaslužujem", piše Nadal.

Rafa je tokom saradnje sa svojim stricem često imao prilike da vidi strast i žustrinu Tonija Nadala od najranijih dana. Priseća se jedne anegdote zbog koje je postao šampion.

"Bilo je toliko tenzije pred svaki trening, od početka i to mi je omogućilo da se danas suočavam sa teškim trenucima u mečevima sa više kontrole nego što bi inače bio slučaj. Toni je mnogo uradio na tome da izgradi borbeni duh koji ljudi vide kod mene na terenu", priča Rafa u svojoj knjizi "Moja priča".

Rafa bio mali, Toni je imao običaj da ga naziva "maminim dečakom".

"Upotrebljavao bi žustar jezik, vikao, plašio me. Posebno kada se drugi dečaci ne pojave i samo smo nas dvojica. Ako bih video da sam sam sa njim na treningu dobijao bih mučninu u stomaku", priseća se Rafael.

Između tog perioda i danas stoji 75 titula i 16 Gren slemova.

"Od početka sam se trudio da razvijem odlučan karakter i suzbijem teškoće tenisa, ali i života uopšte sa kojim tenis ima mnogo dodirnih tačaka. Bio sam više iritantan nego nežan i više zahtevan, dao sam mu više razloga da bude nesrećan nego srećan i uvek sam mu stavljao na teret odgovornost. Fransisko De Kevedo je rekao da oni koji očekuju da sve u životu teče lako, susrešće se s mnogo problema, a ja nikada nisam hteo da olakšavam stvari Rafi", napisao je Toni Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar