БГ: "Паук" однио ауто с дјететом

ЈКП "Паркинг сервис" у Београду поднио је пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања дјетета против мајке.

Србија 21.11.2017 | 17:00
БГ: "Паук" однио ауто с дјететом
Мајка Јелена М. је у понедјељак око 19 сати оставила шестомјесечну бебу у вечерњим сатима саму и без икаквог надзора у аутомобилу. 

"Паук" је однио аутомобил због непрописног паркирања, а нико није примјетио да је дијете унутра. Драма је почела када је Јелена М. у 18.56 паркирала свој аутомобил у Улици Високог Стевана у Београду. Правдала се да је хтјела да сврати до мужа, а бебу је оставила у аутомобилу да се не смрзава.

"Паркинг сервис" је у том тренутку однио аутомобил, а радници нису примјетили бебу, јер је био мрак.

Због цијеле ове ситуације ЈКП "Паркинг сервис" поднио је пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања дјетета против мајке дјетета.

Наиме, радници "Паркинг сервиса" су у 18.55 часова у Улици Високог Стевана код броја 23 примјетили непрописно паркирано возило.

Од тренутка када је возило опажено до тренутка када је започео сам поступак уклањања, који такође траје неколико минута, прошло је између 15 минута и у том периоду беба је остављена у возилу без родитељског надзора.

"Био је мрак, а из возила се није чуо никакав звук, шум, нити плач, који би указивао да се у њему налази беба. Возач дизалице је након утовара возила, за које је добио налог за преношење, кренуо ка плацу 'Паркинг сервиса' за смештај непрописно паркираних возила у Дунавској улици. У тренутку када је дизалица 'паук' ушла у Дунавску улицу, радник је обавештен од стране диспечера да се у подигнутом возилу налази беба", наводи се у саопштењу ЈКП "Паркинг сервиса".

Овај податак диспечер је добио од запослених у Корисничком сервису, који су примили позив мајке, која је у паркираном возилу оставила бебу.

На тридесетак метара од плаца "Паркинг сервиса" у Дунавској улици, дизалицу је сустигао отац вичуц́и да се у возилу налази беба.

Радници су, заједно са оцем, утврдили да је беба добро и процијенили да није безбједно спуштати возило на улици. Када су отворили аутомобил, беба је спавала.

"Поставља се питање колико је беба пре извршеног опажаја била сама, без родитељског надзора у возилу. Сходно напред наведеном, ЈКП 'Паркинг сервис', је поднео пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања детета против мајке детета", наводи се у саопштењу.

Извор: Блиц

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Невероватно,

21.11.2017 16:13

такве ствари ,мозе само у србији да се догађају ,дрзаваа брез права и одговорности "српси законики це да унисте србију ,зслели ви то или не , са не катем глупани "али стварно глупо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свидн

21.11.2017 16:35

Да је у Сведској овако оставила мало дијете само у ауту,аутоматски би га одузели и никада га висе неби видјела.

Name

ре наравно

21.11.2017 18:23

Јели без права или је брез права. Да је правна држава, ова неодговорна мајка би одговарала за свој криминални поступак.

Name

Страсно

21.11.2017 16:21

Стрссно и неодговорно! Домацици пала балегија напамет па нека буде ста буде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сwиден ,

21.11.2017 17:09

разумем да то дрзава уцини,али ови глупи комуналци да одвезу дете такорекуци у пресу за одпад ,то не море цовек веровати " то ти брале балканијада"сада размисли и цувај своју децу од тих злотвора .

Name

Романија

22.11.2017 19:17

Е моја балегија. Нике балегија, него белегија.

Name

побро

21.11.2017 17:21

Не зна се Ко је гори она што је стала ту или ови што трче одмах да однесу могло је и позлити мајци па је зауставила Итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећко Шојић

21.11.2017 18:50

У сваком слуцају веома неодговорна мајка и заслузује да се казни на неки нацин,али да ли заиста ови са пауком мисле да смо толико глупи па да повјерујемо да нису видјели бебу у ауту?Па сви знамо да кад носе са пауком да морају обици са обје стране,тј закацити сва цетири тоцка па подици ауто.Немогуце да нису видјели бебу!Него су то олоси сто лијеце своје лицне фрустрације и изивљавају се. Па погледајте ко само вози паука у Бн и све вам је јасно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин РС

21.11.2017 19:11

Ма који су то злотвори из паркинг сервиса, немају милости, ми из РС не можемо платити паркинг СМС, па нам онда пошаљу честитку од 43.50€, која се плаћа преко банке у Лондону, са провизијом изађе око 65€, ваљда у складу са “Паралелним везама, једно велико ХВАЛА из РС,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Модрица...

21.11.2017 20:02

Браво, то су те сшецијелне и паралелне везе измедју Србије и РС-а.Исти случај сам имао..

Name

Да

22.11.2017 07:14

Ја сам просао горе. Додјем у клиницки центар у Пастеровој. Паркирам у оној једној улицици у кругу, истина постојао је знак забране али нигдје мјеста. Треба само да одем по дијете и водим га куци (имао операцију), наравно станем контам 15 минута, а и мјесто је тако да су два возила испред и два иза, сва цетири рег. БГ. Одем, вратим се након мање од 15 мин, нема аута. Дзукци моје ауто извадили из средине јер су бих таблице и одвезли на Славију итд. итд.

Name

Слађана

21.11.2017 21:38

Ма какво занемаривање дјетета,како можете рећи тако нешто. Безбједније је оставити бебу од 6 мјесеци,него шестогодишњака. Ако неко треба да буде тужен то су они који стј однијели ауто,јер су у суштини киндаповали дијете.

ОДГОВОРИТЕ