BG: "Pauk" odnio auto s djetetom

JKP "Parking servis" u Beogradu podnio je prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke.

Srbija 21.11.2017 | 17:00
BG: "Pauk" odnio auto s djetetom
Majka Jelena M. je u ponedjeljak oko 19 sati ostavila šestomjesečnu bebu u večernjim satima samu i bez ikakvog nadzora u automobilu. 

"Pauk" je odnio automobil zbog nepropisnog parkiranja, a niko nije primjetio da je dijete unutra. Drama je počela kada je Jelena M. u 18.56 parkirala svoj automobil u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Pravdala se da je htjela da svrati do muža, a bebu je ostavila u automobilu da se ne smrzava.

"Parking servis" je u tom trenutku odnio automobil, a radnici nisu primjetili bebu, jer je bio mrak.

Zbog cijele ove situacije JKP "Parking servis" podnio je prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke djeteta.

Naime, radnici "Parking servisa" su u 18.55 časova u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 primjetili nepropisno parkirano vozilo.

Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je između 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora.

"Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu 'Parking servisa' za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica 'pauk' ušla u Dunavsku ulicu, radnik je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba", navodi se u saopštenju JKP "Parking servisa".

Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu.

Na tridesetak metara od placa "Parking servisa" u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba.

Radnici su, zajedno sa ocem, utvrdili da je beba dobro i procijenili da nije bezbjedno spuštati vozilo na ulici. Kada su otvorili automobil, beba je spavala.

"Postavlja se pitanje koliko je beba pre izvršenog opažaja bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Shodno napred navedenom, JKP 'Parking servis', je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke deteta", navodi se u saopštenju.

Izvor: Blic

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Neverovatno,

21.11.2017 16:13

takve stvari ,moze samo u srbiji da se događaju ,drzavaa brez prava i odgovornosti "srpsi zakoniki ce da uniste srbiju ,zsleli vi to ili ne , sa ne katem glupani "ali stvarno glupo.

ODGOVORITE
Name

Svidn

21.11.2017 16:35

Da je u Svedskoj ovako ostavila malo dijete samo u autu,automatski bi ga oduzeli i nikada ga vise nebi vidjela.

Name

re naravno

21.11.2017 18:23

Jeli bez prava ili je brez prava. Da je pravna država, ova neodgovorna majka bi odgovarala za svoj kriminalni postupak.

Name

Strasno

21.11.2017 16:21

Strssno i neodgovorno! Domacici pala balegija napamet pa neka bude sta bude!

ODGOVORITE
Name

Re Swiden ,

21.11.2017 17:09

razumem da to drzava ucini,ali ovi glupi komunalci da odvezu dete takorekuci u presu za odpad ,to ne more covek verovati " to ti brale balkanijada"sada razmisli i cuvaj svoju decu od tih zlotvora .

Name

Romanija

22.11.2017 19:17

E moja balegija. Nike balegija, nego belegija.

Name

pobro

21.11.2017 17:21

Ne zna se Ko je gori ona što je stala tu ili ovi što trče odmah da odnesu moglo je i pozliti majci pa je zaustavila Itd

ODGOVORITE
Name

Srećko Šojić

21.11.2017 18:50

U svakom slucaju veoma neodgovorna majka i zasluzuje da se kazni na neki nacin,ali da li zaista ovi sa paukom misle da smo toliko glupi pa da povjerujemo da nisu vidjeli bebu u autu?Pa svi znamo da kad nose sa paukom da moraju obici sa obje strane,tj zakaciti sva cetiri tocka pa podici auto.Nemoguce da nisu vidjeli bebu!Nego su to olosi sto lijece svoje licne frustracije i izivljavaju se. Pa pogledajte ko samo vozi pauka u Bn i sve vam je jasno!

ODGOVORITE
Name

Srbin RS

21.11.2017 19:11

Ma koji su to zlotvori iz parking servisa, nemaju milosti, mi iz RS ne možemo platiti parking SMS, pa nam onda pošalju čestitku od 43.50€, koja se plaća preko banke u Londonu, sa provizijom izađe oko 65€, valjda u skladu sa “Paralelnim vezama, jedno veliko HVALA iz RS,

ODGOVORITE
Name

Milan Modrica...

21.11.2017 20:02

Bravo, to su te sšecijelne i paralelne veze izmedju Srbije i RS-a.Isti slučaj sam imao..

Name

Da

22.11.2017 07:14

Ja sam prosao gore. Dodjem u klinicki centar u Pasterovoj. Parkiram u onoj jednoj ulicici u krugu, istina postojao je znak zabrane ali nigdje mjesta. Treba samo da odem po dijete i vodim ga kuci (imao operaciju), naravno stanem kontam 15 minuta, a i mjesto je tako da su dva vozila ispred i dva iza, sva cetiri reg. BG. Odem, vratim se nakon manje od 15 min, nema auta. Dzukci moje auto izvadili iz sredine jer su bih tablice i odvezli na Slaviju itd. itd.

Name

Slađana

21.11.2017 21:38

Ma kakvo zanemarivanje djeteta,kako možete reći tako nešto. Bezbjednije je ostaviti bebu od 6 mjeseci,nego šestogodišnjaka. Ako neko treba da bude tužen to su oni koji stj odnijeli auto,jer su u suštini kindapovali dijete.

ODGOVORITE