Аларм у Звезди: Радоњића нема до прољећа!

Звезда ОПЕТ некомплетна за евро-гостовање! Проблем за црвено-беле уочи пута у Белорусију.  Проклета метатарзална кост: Радоњић до пролећа ван терена! Трећи играч црвено-белих који је доживео идентичну повреду стопала ове јесени.

Фудбал 21.11.2017 | 16:45
Аларм у Звезди: Радоњића нема до прољећа!
Победа у Келну извојевана је без Вујадина Савића, друговима у Лондону није могао да помогне стандардни леви бек Милан Родића.

Чинило се да ће ће Владан Милојевић за једну од најважнијих утакмица у новијој историји клуба имати на располагању комплетан кадар, али...  Нова невоља задесила је стручни штаб Црвене звезде пред европску битку. И то баш велика невоља.

Деловало је да ће фудбалери Црвене звезде у пуном саставу путовати у Белорусију, али не да се Владану Милојевићу да има најјачи тим за неко гостовање у Лиги Европе ове сезоне. 

У Келну је изостао повређени Вујадин Савић, у Лондону суспендовани Милан Родић, а обе утакмице пропустио је Бранко Јовичић.

Неуморни везиста се недавно вратио тренинзима и очекује се да би могао пре зимске паузе да помогне саиграчима (иако неће у среду путовати у Белорусију на мегдан БАТЕ-у), али нови, велики пех задесио је црвено-беле.

Због повреде стопала, неко време ће ван терена бити Немања Радоњић. Вероватно до пролећа, јер је младом крилном играчу напукла метатарзална кост, сазнаје МОНДО.

Повредио се у дуелу са Радом, у којем је одиграо последњих пола сата.

У зависности од тога за коју се формацију против БАТЕ Борисова определи Владан Милојевић, Радоњићево место у стартној постави требало би да заузме Немања Милић или Александар Пешић.

Његов изостанак свакако ће бити ударац, јер је познато колико је брз 21-годишњи фудбалер, а управо је то оно што треба црвено-белима у Белорусији против ривала којем су неопходна три бода и мораће да нападне.

Црне слутње су се обистиниле. Након одрађених медицинских прегледа установљено је да је офанзивном везисти Црвене звезде Немањи Радоњићу страдала метатарзална кост због које га на терену неће бити све до почетка пролећног дела сезоне, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Та врста повреде ове јесени је постала кобна за играче српског вицешампиона. Почетком августа задесила је миљеника Звездине публике Бранка Јовичића, који се тренинзима вратио пре неколико дана, а месец дана касније и младог нападача Вању Вучићевића, који је био на позајмици у чачанском Борцу.

Радоњић се повредио у финишу утакмице са Радом, где се нашао на терену у последњих пола сата игре. Млади фудбалер напустио је јучерашњи тренинг због болова, а систуација се није поправила ни данас, после чега је упућен на прегледе, који су донели разочаравајућу вест, како за играча, тако и за стручни штаб и навијаче црвено-белих.

Оно што је олакшавајућа околност јесте чињеница да је оштећење мање него уЈовичићевом случају, па се још увек не зна да ли ће бити одрађен оперативни захват или ће се чекати да кост зарасте.

Новопечени сениорски репрезентативац Србије ове сезоне је одиграо 23 утакмице у свим такмичењима и постигао два гола, од чега и једини против БАТЕ Борисова у Београду.Владан Милојевић ће сада морати да пронађе адекватно решење за брзоногог везисисту, који ће тек у фебруару поново на терен у црвено-белом дресу.

Последња дешавања око Радоњића могла би да широм отворе врата прве поставе у последњем време убитачном Александру Пешићу, или специјалцу за европске мечевеНемањи Милићу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар