Alarm u Zvezdi: Radonjića nema do proljeća!

Zvezda OPET nekompletna za evro-gostovanje! Problem za crveno-bele uoči puta u Belorusiju.  Prokleta metatarzalna kost: Radonjić do proleća van terena! Treći igrač crveno-belih koji je doživeo identičnu povredu stopala ove jeseni.

Fudbal 21.11.2017 | 16:45
Alarm u Zvezdi: Radonjića nema do proljeća!
Pobeda u Kelnu izvojevana je bez Vujadina Savića, drugovima u Londonu nije mogao da pomogne standardni levi bek Milan Rodića.

Činilo se da će će Vladan Milojević za jednu od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba imati na raspolaganju kompletan kadar, ali...  Nova nevolja zadesila je stručni štab Crvene zvezde pred evropsku bitku. I to baš velika nevolja.

Delovalo je da će fudbaleri Crvene zvezde u punom sastavu putovati u Belorusiju, ali ne da se Vladanu Milojeviću da ima najjači tim za neko gostovanje u Ligi Evrope ove sezone. 

U Kelnu je izostao povređeni Vujadin Savić, u Londonu suspendovani Milan Rodić, a obe utakmice propustio je Branko Jovičić.

Neumorni vezista se nedavno vratio treninzima i očekuje se da bi mogao pre zimske pauze da pomogne saigračima (iako neće u sredu putovati u Belorusiju na megdan BATE-u), ali novi, veliki peh zadesio je crveno-bele.

Zbog povrede stopala, neko vreme će van terena biti Nemanja Radonjić. Verovatno do proleća, jer je mladom krilnom igraču napukla metatarzalna kost, saznaje MONDO.

Povredio se u duelu sa Radom, u kojem je odigrao poslednjih pola sata.

U zavisnosti od toga za koju se formaciju protiv BATE Borisova opredeli Vladan Milojević, Radonjićevo mesto u startnoj postavi trebalo bi da zauzme Nemanja Milić ili Aleksandar Pešić.

Njegov izostanak svakako će biti udarac, jer je poznato koliko je brz 21-godišnji fudbaler, a upravo je to ono što treba crveno-belima u Belorusiji protiv rivala kojem su neophodna tri boda i moraće da napadne.

Crne slutnje su se obistinile. Nakon odrađenih medicinskih pregleda ustanovljeno je da je ofanzivnom vezisti Crvene zvezde Nemanji Radonjiću stradala metatarzalna kost zbog koje ga na terenu neće biti sve do početka prolećnog dela sezone, saznaje MOZZART Sport.

Ta vrsta povrede ove jeseni je postala kobna za igrače srpskog vicešampiona. Početkom avgusta zadesila je miljenika Zvezdine publike Branka Jovičića, koji se treninzima vratio pre nekoliko dana, a mesec dana kasnije i mladog napadača Vanju Vučićevića, koji je bio na pozajmici u čačanskom Borcu.

Radonjić se povredio u finišu utakmice sa Radom, gde se našao na terenu u poslednjih pola sata igre. Mladi fudbaler napustio je jučerašnji trening zbog bolova, a sistuacija se nije popravila ni danas, posle čega je upućen na preglede, koji su doneli razočaravajuću vest, kako za igrača, tako i za stručni štab i navijače crveno-belih.

Ono što je olakšavajuća okolnost jeste činjenica da je oštećenje manje nego uJovičićevom slučaju, pa se još uvek ne zna da li će biti odrađen operativni zahvat ili će se čekati da kost zaraste.

Novopečeni seniorski reprezentativac Srbije ove sezone je odigrao 23 utakmice u svim takmičenjima i postigao dva gola, od čega i jedini protiv BATE Borisova u Beogradu.Vladan Milojević će sada morati da pronađe adekvatno rešenje za brzonogog vezisistu, koji će tek u februaru ponovo na teren u crveno-belom dresu.

Poslednja dešavanja oko Radonjića mogla bi da širom otvore vrata prve postave u poslednjem vreme ubitačnom Aleksandru Pešiću, ili specijalcu za evropske mečeveNemanji Miliću.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar