Барсин план Б: Озил за мале паре!

Креће черупање Арсенала! Озил у Барселони већ у јануару, Арсеналу 20 милиона? Шпански гигант Барселона понудиће Арсеналу 20 милиона евра за трансфер немачког репрезентативца Месута Озила у јануару, преноси Мундо Депортиво.

Фудбал 23.11.2017 | 08:00
Барсин план Б: Озил за мале паре!
Како се наводи, Каталонци не желе да чекају јул када би Озила, коме истиче уговор, могли да добију без обестећења, а 20 милиона је сасвим солидна цифра да и Арсенал пронађе интерес.

Озил би требало да буде дугорочна замена за Анреса Инијесту, који највероватније игра последњу сезону у Барселони.

Месут је у Арсенал прешао из Реал Мадрида 2013. године за 50 милиона евра, а претходно је играо за Шалке и Вердер.

За Немачку, са којом је освојио титулу првака света 2014. године у Бразилу, одиграо је 88 утакмица и постигао 22 гола.

Ливерпул је тврдоглав, а Барселона једноставно мора да пронађе играча који ће моћи да са Лионелом Месијем и Луисом Суарезом оформи нови убитачни трозубац. И ако Редси не попусте око цене за Филипеа Кутиња - а не делује да хоће - Блауграна ће се окренути и решење потражити на другом месту. У близини додуше. Каталонски Мундо Депортиво наводи да је Месут Озил ново име на листи. Сасвим реално.

Јер ако већ не могу до Кутиња, а питање је да ли могу по повољној цени и до Кристијана Ериксена, те да ли су Јулијан Брант, Набил Фекир или Тома Лемар играчи тог калибра, онда барем могу да смање финансијски трошак док не пронађу право решење.

Озилу на лето истиче уговор са Арсеналом, он нема намеру да га продужи, па би био прилично јефтин - не више од 20.000.000 евра за доказаног фудбалског аса, мада често и немотивисаног. Али са њим бар знаш шта добијаш. Притом, иако је већ дуго на великој сцени,Озил се са 29 година не може назвати старим играчем.

На зиму нико не воли да продаје. И баш зато је Озил опција. Јер Арсенал се не пита много. Као што се не пита много ни када је у питању Алексис Санчез, још један играч коме на лето истиче уговор. Данас сви медији преносе информацију Дон Балона да је Реал спреман да одмах плати 30.000.000 евра како би Чилеанца довео у Мадрид већ у јануару, али тај лист баш и не важи за најпоузданији извор кад су ексклузивне вести у питању.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар