Barsin plan B: Ozil za male pare!

Kreće čerupanje Arsenala! Ozil u Barseloni već u januaru, Arsenalu 20 miliona? Španski gigant Barselona ponudiće Arsenalu 20 miliona evra za transfer nemačkog reprezentativca Mesuta Ozila u januaru, prenosi Mundo Deportivo.

Fudbal 23.11.2017 | 08:00
Barsin plan B: Ozil za male pare!
Kako se navodi, Katalonci ne žele da čekaju jul kada bi Ozila, kome ističe ugovor, mogli da dobiju bez obestećenja, a 20 miliona je sasvim solidna cifra da i Arsenal pronađe interes.

Ozil bi trebalo da bude dugoročna zamena za Anresa Inijestu, koji najverovatnije igra poslednju sezonu u Barseloni.

Mesut je u Arsenal prešao iz Real Madrida 2013. godine za 50 miliona evra, a prethodno je igrao za Šalke i Verder.

Za Nemačku, sa kojom je osvojio titulu prvaka sveta 2014. godine u Brazilu, odigrao je 88 utakmica i postigao 22 gola.

Liverpul je tvrdoglav, a Barselona jednostavno mora da pronađe igrača koji će moći da sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom oformi novi ubitačni trozubac. I ako Redsi ne popuste oko cene za Filipea Kutinja - a ne deluje da hoće - Blaugrana će se okrenuti i rešenje potražiti na drugom mestu. U blizini doduše. Katalonski Mundo Deportivo navodi da je Mesut Ozil novo ime na listi. Sasvim realno.

Jer ako već ne mogu do Kutinja, a pitanje je da li mogu po povoljnoj ceni i do Kristijana Eriksena, te da li su Julijan Brant, Nabil Fekir ili Toma Lemar igrači tog kalibra, onda barem mogu da smanje finansijski trošak dok ne pronađu pravo rešenje.

Ozilu na leto ističe ugovor sa Arsenalom, on nema nameru da ga produži, pa bi bio prilično jeftin - ne više od 20.000.000 evra za dokazanog fudbalskog asa, mada često i nemotivisanog. Ali sa njim bar znaš šta dobijaš. Pritom, iako je već dugo na velikoj sceni,Ozil se sa 29 godina ne može nazvati starim igračem.

Na zimu niko ne voli da prodaje. I baš zato je Ozil opcija. Jer Arsenal se ne pita mnogo. Kao što se ne pita mnogo ni kada je u pitanju Aleksis Sančez, još jedan igrač kome na leto ističe ugovor. Danas svi mediji prenose informaciju Don Balona da je Real spreman da odmah plati 30.000.000 evra kako bi Čileanca doveo u Madrid već u januaru, ali taj list baš i ne važi za najpouzdaniji izvor kad su ekskluzivne vesti u pitanju.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar