СП: Дијао предводи нова лица "триколора"!

На мини-припремама репрезентације Француске окупило се 14 играча, од којих су чак седморица дебитанти.

Кошарка 22.11.2017 | 17:30
СП: Дијао предводи нова лица "триколора"!
Репрезентација Француске, стални кандидат за медаље на великим такмичењима, можда је и највише погођена новим ФИБА календаром, који предвиђа да се утакмице квалификација за Светски куп у Кини 2019. играју током клупске сезоне.

Селектор Венсан Коле из НБА и евролигашких тимова не може да рачуна на Гобера, Фурнијеа, Батума, Ажансу, Махинмија, Ловерња, Лувавуа, Нтиликину, Де Колоа, Ертела, Козера, Серафана, Бобоу, Вестермана, Поаријеа, Тупана... па је на списак од 14 играча морао да уврсти седморицу дебитаната и једног који има само један наступ у националном тиму (Аксел Жилијен из Дижона).

Прва звезда "триколора" на окупљању у Лилу свакако је био ветеран Борис Дијао (35), сада члан париског Левалоа, који је за Француску у последњих 15 година одиграо 241 меч.

Из Кине је стигао бек Едвин Џексон (Гуангдонг), Луи Лабеири (Стразбур) ове године је играо на Еуробаскету, а одређено интернационално искуство имају још Ален Кофи (Ортез), Ендру Албиси (Андора) и перспективни центар Мам Жаите (Лимож).

Међу играче који први пут сарађују са Колеом спадају Аксел Бутеј (Лимож), Мустафа Фал (Сакарија), Вилијам Хауард (Лимож), Лау Конате (Нантер), Пол Лакомб (Монако), Амин Нуа (Асвел) и Ели Окобо (Ортез).

Француска у петак у Антверпену гостује репрезентацији Белгије, док у понедељак у Роану дочекује Босну и Херцеговину.

У групи Е такмичи се још Русија, а пласман у завршницу квалификација за Мундобаскет обезбедиће најбоље три екипе.

Наредни термини су 22. и 25. фебруар, 29. јун и 2. јул.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар