Крстичић пред БАТЕ: Имамо квалитетније играче!

Везиста Црвене звезде оптимиста пред пут у Белорусију.

Фудбал 21.11.2017 | 14:45
Крстичић пред БАТЕ: Имамо квалитетније играче!
Повратак у српски фудбал донео је Ненаду Крстичићу и повратак у национални тим. ВезистаЦрвене звезде после споредне улоге у Алавесу успео је да се врати у форму и заслужи позив на турнеју Србије по Азији.

"Због тога сам се највише и вратио у Звезду. Осетио сам да је овде добра атмосфера, да су добри људи. Добио сам и самопоуздање од навијача, сви заједно су ми помогли да се вратим у репрезентацију", задовољан је Крстичић по повратку у клуб.

Дуг пут на утакмице са Кином и Јужном Корејом утицао је да искусни везиста пропусти првенствени дуел црвено-белих против Рада (6:1), али каже да ће бити поптуно спреман за велики изазов у Белорусији, против БАТЕ Борисова у претпоследњем колу групне фазе Лиге Европе.

"Одморио сам се од пута, спреман сам и концентрисан на предстојећу уткамицу. Нисам био свеж за дуел са Радом, па сам у договору са тренером прескочио тај дуел", објаснио је Крстичић.

Ако савлада БАТЕ, а Арсенал остане непоражен у Келну, Звезда ће обезбедити европско пролеће после 25 година.

"Следи можда и најбитнија утакмица у групи, јер можемо да завршимо сав посао тамо. Добро радимо и надам се да ћемо освојити бодове у Белорусији".

У Београду је било 1:1, а БАТЕ је можда и једина екипа која је ове сезоне успела да, уз погодак, створи и неколико добрих шанси на стадиону Рајко Митић.

Крстичић, ипак, мисли да ће на Борисов арени бити другачије.

"Било је то прво коло, били смо у еуфорији због навијача, сви смо много хтели победу, срљали смо, а они нас хватали на контре. Сада је њима победа битнија и играће отвореније, а ми можемо то да искористимо. Не значи да ми треба да се затворимо тамо, већ би требало да играмо као и у првенству и да идемо по сва три бода, јер њима решавамо останак у Европи", нагласио је дугогодишњи стандардни првотимац Сампдорије.

"Квалитетна су екипа. Сигурно неће бити лако, имају доста искуства играња у Европи, много више од нас, али ми имамо квалитетније играче и то морамо да искористимо", додао је Крстичић.

БАТЕ се показао као чврста екипа на домаћем терену када је у питању међународна сцена. Ове сезоне савладан је Келн 1:0, док је Арсенал био убедљив - 4:2, али гледајући кроз сезоне уназад, у Борисову су падали Бајерн Минхен, Рома, Атлетик Билбао, АЕК, АЗ Алкмар, Славија Праг, Шериф, Партизан... Само бод освојили су Милан, ПСЖ, Бајер Леверкузен, Фенербахче, Астана...

"Надам се да ћемо им прекинути ту традицију. Добро смо одиграли у Келну и Лондону, биће сигурно доста наших навијача и стварно сам оптимиста, мислим да можемо да извучемо добар резултат тамо".

Међу најопасније играче белоруског шампиона рачуна се некадашњи капитен Војводине, Мирко Иванић, асистент Сигњевичу за погодак у Београду.

"Добар је играч, али мислим да треба да гледамо комплетан тим, а не појединце. Ако будемо радили оно што тренер тражи од нас, неће моћи један појединац да реши утакмицу. Јесте Иванић овде наместио гол, али треба да гледамо само нас и да нађемо начин да дамо гол, а не да се бранимо", закључио је Крстичић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар