Krstičić pred BATE: Imamo kvalitetnije igrače!

Vezista Crvene zvezde optimista pred put u Belorusiju.

Fudbal 21.11.2017 | 14:45
Krstičić pred BATE: Imamo kvalitetnije igrače!
Povratak u srpski fudbal doneo je Nenadu Krstičiću i povratak u nacionalni tim. VezistaCrvene zvezde posle sporedne uloge u Alavesu uspeo je da se vrati u formu i zasluži poziv na turneju Srbije po Aziji.

"Zbog toga sam se najviše i vratio u Zvezdu. Osetio sam da je ovde dobra atmosfera, da su dobri ljudi. Dobio sam i samopouzdanje od navijača, svi zajedno su mi pomogli da se vratim u reprezentaciju", zadovoljan je Krstičić po povratku u klub.

Dug put na utakmice sa Kinom i Južnom Korejom uticao je da iskusni vezista propusti prvenstveni duel crveno-belih protiv Rada (6:1), ali kaže da će biti poptuno spreman za veliki izazov u Belorusiji, protiv BATE Borisova u pretposlednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

"Odmorio sam se od puta, spreman sam i koncentrisan na predstojeću utkamicu. Nisam bio svež za duel sa Radom, pa sam u dogovoru sa trenerom preskočio taj duel", objasnio je Krstičić.

Ako savlada BATE, a Arsenal ostane neporažen u Kelnu, Zvezda će obezbediti evropsko proleće posle 25 godina.

"Sledi možda i najbitnija utakmica u grupi, jer možemo da završimo sav posao tamo. Dobro radimo i nadam se da ćemo osvojiti bodove u Belorusiji".

U Beogradu je bilo 1:1, a BATE je možda i jedina ekipa koja je ove sezone uspela da, uz pogodak, stvori i nekoliko dobrih šansi na stadionu Rajko Mitić.

Krstičić, ipak, misli da će na Borisov areni biti drugačije.

"Bilo je to prvo kolo, bili smo u euforiji zbog navijača, svi smo mnogo hteli pobedu, srljali smo, a oni nas hvatali na kontre. Sada je njima pobeda bitnija i igraće otvorenije, a mi možemo to da iskoristimo. Ne znači da mi treba da se zatvorimo tamo, već bi trebalo da igramo kao i u prvenstvu i da idemo po sva tri boda, jer njima rešavamo ostanak u Evropi", naglasio je dugogodišnji standardni prvotimac Sampdorije.

"Kvalitetna su ekipa. Sigurno neće biti lako, imaju dosta iskustva igranja u Evropi, mnogo više od nas, ali mi imamo kvalitetnije igrače i to moramo da iskoristimo", dodao je Krstičić.

BATE se pokazao kao čvrsta ekipa na domaćem terenu kada je u pitanju međunarodna scena. Ove sezone savladan je Keln 1:0, dok je Arsenal bio ubedljiv - 4:2, ali gledajući kroz sezone unazad, u Borisovu su padali Bajern Minhen, Roma, Atletik Bilbao, AEK, AZ Alkmar, Slavija Prag, Šerif, Partizan... Samo bod osvojili su Milan, PSŽ, Bajer Leverkuzen, Fenerbahče, Astana...

"Nadam se da ćemo im prekinuti tu tradiciju. Dobro smo odigrali u Kelnu i Londonu, biće sigurno dosta naših navijača i stvarno sam optimista, mislim da možemo da izvučemo dobar rezultat tamo".

Među najopasnije igrače beloruskog šampiona računa se nekadašnji kapiten Vojvodine, Mirko Ivanić, asistent Signjeviču za pogodak u Beogradu.

"Dobar je igrač, ali mislim da treba da gledamo kompletan tim, a ne pojedince. Ako budemo radili ono što trener traži od nas, neće moći jedan pojedinac da reši utakmicu. Jeste Ivanić ovde namestio gol, ali treba da gledamo samo nas i da nađemo način da damo gol, a ne da se branimo", zaključio je Krstičić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar