Мачван: Изостанци не смију да буду изговор!

Милан Мачван, репрезентативац Србије и играч минхенског Бајерна, каже за б92. нет да изостанци играча не смеју да буду изговор на путу ка Светском првенству.

Кошарка 22.11.2017 | 14:30
Мачван: Изостанци не смију да буду изговор!
"Искрено, нисам уморан. Имали смо утакмицу у немачком првенству у недељу. У понедељак сам одмарао, па данас полако да направимо увод, да се упознамо и да се спремимо за оно што нас чека у петак", почео је Мачван причу за б92.нет.

Репрезентативци су се окупили у уторак у подне, а прву утакмицу квалификација за Светско првенство играју против Аустрије у петак од 20 сати у хали "Александар Николић", док их у понедељак чека окршај са Грузијом, у истој хали.

"Очекујемо победе у обе утакмице. Сигурно да нема времена за упознавање, уигравање и остале пратеће елементе, али уз позитивну атмосферу и подршку публике можемо до два тријумфа, што је свакако најбитније", сматра капитен 'Орлова', који ту функцију обавља у одсуству Милоша Теодосића.

Селектор Александар Ђорђевић неће моћи да рачуна на играче из Евролиге у споменутим сусретима, због познатог сукоба ФИБА и УЛЕБ, док Стефана Јовића неће бити јер се опоравља од повреде шаке, као и Владимира Лучића који се теже повредио.

"Разговарао сам са селектором на ту тему, нешто сам и видео кроз медије. Познајем све саиграче, добри су момци и мислим да ће ово бити једна добра екипа. У сваком случају, верујем да не би требало да буде проблема да се забележе обе победе. Иако ривали нису из друштва водећих европских селекција, треба их схватити озбиљно, спремити се за оно што нас чека", рекао је Мачван и наставио:

"Има доста младих играча на списку, са Ђорђем Гагићем и Миленком Тепићем сам играо, добро знам и Саву Лешића, против Стефана Пена сам играо пре неког времена у немачком првенству, Илију Ђоковића знам и ФМП Железника... Као што сам и рекао, момци су добри и неће бити проблема. Само да успоставимо радну атмосферу од првог дана, јер немамо превише времена, како би било све како треба до петка".

После пропуштеног Европског првенства прошлог лета, у састав се враћа Мирослав Радуљица, што је Милану посебно драго.

"Враћа се Радуља и баш ми је драго да је стигао, ту су и Бирча (Стефан Бирчевић), Симоновић (Марко)... Сигурно је да има више изостатака, али то не сме да буде изговор, односно проблем за оно што нас чека", закључио је Мачван причу за б92.нет.

Списак 'Орлова':

Стефан Пено (Алба)
Илија Ђоковић (Борац Чачак)
Миленко Тепић (Бриндизи)
Алекса Раданов (ФМП)
Алекса Аврамовић (Варезе)
Иван Паунић (Тофаш)
Вања Маринковић (Партизан)
Дејан Тодоровић (Билбао)
Марко Симоновић (Зенит)
Милан Мачван (Бајерн)
Сава Лешић (Отингер)
Стефан Бирчевић (Истанбул)
Мирослав Радуљица (Ђангсу)
Ђорђе Гагић (Јешилгирешун)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар