Слободе лишене четири особе у БиХ

У дводневној акцији "Калибар" у БиХ лишена су слободе четири лица и вршене су провјере и прегледи за укупно: 25969 лица, 12074 возила, 10 локација (радње и куће), 1298 аутобуса и камиона, 126 комада оружја и 2231 документ. У два одвојена случаја заплијењени су: једна пушка М-48 са оптиком, један затварач за пушку М-48, 170 комада муниције различитог калибра, као и једна пушка ЦЗ са оптиком, три ловачке пушке (МОССЕРГ, БАИКАЛ, БРОWИНГ), један пиштољ ЦЗ99 и 256 комада муниције различитог калибра, саопштено је из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Босна и Херцеговина 21.11.2017 | 10:32
Слободе лишене четири особе у БиХ
На територији Босне и Херцеговине 17. и 18. новембра проведена је оперативна акција кодног назива ''ЦАЛИБРЕ''/ ''КАЛИБАР''. која је организована од стране ЕУРОПОЛ-а и представља наставак прошлогодишње оперативне акције ''ЈАД 2016''.

Оперативна акција ''КАЛИБАР'' је проведена с циљем борбе против илегалне трговине наоружањем, експлозивним материјалима и муницијом.

Поред Босне и Херцеговине, у оперативној акцији су учествовале земље Западног Балкана и земље чланице Европске уније уз подршку и активно учешће ЕУРОПОЛ-а, ФРОНТЕX-а, СЕЕСАЦ, СЕЕФЕН, СЕЕФЕГ, ЕЦ и УНДОЦ-а.



Током трајања оперативне акције, у сједишту Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ је успостављен Координациони  центар, којим је руководила Дирекција као координатор акције. У операцији су учествовале и остале  агенције за провођење закона државног, ентитетског и кантоналног нивоа, као и Управа за индиректно опорезивање БиХ и Министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

У дводневној операцији лишена су слободе четири лица и вршене су провјере и прегледи за укупно: 25969 лица, 12074 возила, 10 локација (радње и куће), 1298 аутобуса и камиона, 126 комада оружја и 2231 документ. У два одвојена случаја заплијењени су: једна пушка М-48 са оптиком, један затварач за пушку М-48, 170 комада муниције различитог калибра, каи и једна пушка ЦЗ са оптиком, три ловачке пушке (МОССЕРГ, БАИКАЛ, БРОWИНГ), пиштољ ЦЗ99 и 256 комада муниције различитог калибра.



На позив Одсјека за сарадњу са ЕУРОПОЛ-ом, Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, у Босни и Херцеговини је током трајања операције била успостављена ''Мобилна канцеларија'' посредством које је омогућен приступ базама података које нису директно доступне агенцијама за провођење закона у БиХ.

На тај начин су током провођења операције службеници  који су проводили оперативну акцију на терену уз помоћ представника ЕУРОПОЛ-а вршили директне провјере кроз базе података ЕУРОПОЛ-а.

Мобилна канцеларија је дјеловала како у унутрашњости териоторије БиХ тако и на појединим граничним прелазима БиХ са сусједним земљама гдје су вршене појачане контроле прелазака границе.

Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ се захваљује агенцијама за провођење закона у БиХ и иностранству које су учествовале у припреми и реализацији ове оперативне акције, те истиче спремност за континуирано подузимање даљњих мјера и радњи из њене надлежности у циљу сузбијања свих кривичних дјела из области организованог криминалитета., саопштено је из Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

(БН)                                                                                                            

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Игор

21.11.2017 09:44

Добро су рекли "Наставак акције ЈАД ". Ста је друго него јад поред толиког криминала замазивати народу оци да полиција несто ради. Репресија. Полицајац сваких сто метара да се сви осјецају "сигурно" и посматрано. Резултат 0 (нула) , саобрацајни прекрсаји , ситни дилери ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Јој Мени

21.11.2017 11:23

А јесу успјесни у три п.м.!!!Па висе има дроге орузја код.једног сарајевског бањалуцког бијељинског криминалца,који је уз власт.Ово није бацање прасине народу у оци него бацање луга,из спорета у оци...Како вас није срамота,објавити то,одвратно смјесно...Ал вама је битна смрдљива платица у дзеп а сто криминал цвјета је.. се вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

21.11.2017 12:31

Ста је са политицарима.