Видео: Још један рекорд Михаела Шумахера!

"Фераријева" формула из 2001. године продата на аукцији за невероватну суму!

Остали спортови 22.11.2017 | 13:30
Видео: Још један рекорд Михаела Шумахера!
Чувена аукцијска кућа "Сотеби" објавила је да је "Фераријева" формула Ф2001 коју је возио Михаел Шумахер, продата за чак 7,5 милиона долара.

Иако је било очекивано да ће постићи цену од око 4 милиона долара, постигнута цена је изненадила многе. Уједно ово је најскупљи икад продати болид из такозване модерне ере "формуле 1". Досадашњи рекордер је такође био Шумахеров болид, "ферари Ф2004" који је 2005. године продат за скоро 3,2 милиона долара.

Новог рекордера Шумахер је возио на три трке и остварио две победе у сезони 2001. У њему је остварио последњи тријумф у каријери у Монаку, док је друга победа била на Хунгарорингу, којом је те године обезбедио четврту (од укупно седам) титула шампиона света.

Конкретни болид, кога погони фантастични тролитарски В10 мотор снаге 900 "коња", у возном је стању, па ће екипа из Маранела омогућити новом (неименованом) власнику да га вози кад му "дуне".

Аукцијска кућа је навела да ће део суме отићи и у хуманитарне сврхе и то Шумахеровој хуманитарној фондацији "Кееп фигхтинг" (Настави с борбом), који је основан крајем прошле године.

Погледајте Михаелов квалификациони круг у Ф2001 болиду:



И из другог угла:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар