Српска листа однијела побједу

У другом кругу избора Српска листа је победила и у Партешу и Клокоту, чиме је заокружила победу у свим општинама са српском већином.

Србија 20.11.2017 | 09:38
Српска листа однијела побједу
Српска листа је, по прелиминарним резултатима, освојила највише - десет места градоначелника на локалним изборима на Косову 22. октобра и јуче, 19. новембра. У другом кругу избора је победила и у Партешу и Клокоту, чиме је заокружила победу у свим општинама са српском већином.

Демократски савез Косова бившег премијера Исе Мустафе је победио у осам општина. То су Пећ, Косово Поље, Љипљан, Подујево, Истог, Гњилане и Вучитрн, док је врло близу да након пребројавања условних и гласова пошто добије и Драгаш и Приштину, где кандидати ДСК заостају са по стотинак гласова.

На трећем месту је Алијанса за будућност Косова актуелног премијера Рамуша Харадинаја са шест места градоначелника. У првом кругу је победила у Дечанима и Јунику, док је у другом кругу победница у Ђаковици, Ораховцу, Сувој Реци и Обилићу.

Губитник на овим изборима, упоређујући мандате које је имала у прошлом мандату је Демократска партија Косова која је, поред Глоговца којег је освојила у првом кругу, у другом кругу победила у Урошевцу, Драгашу, Качанику и Штимљу.

Самоопредељење је победило у Приштини, Призрену и Каменици.

По једну општину су освојили Иницијатива за Косово, која је победник у Малишеву, Алијанса Ново Косово у Јужној Митровици, док је Демократска партија Турака Косова победила у општини Мамуша.

Независни кандидати су победили у општинама Ђенерал Јанковић и Србица.

(Телеграф)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сиптар

20.11.2017 19:43

Добро нам досли у косовски парлемент

ОДГОВОРИТЕ