Srpska lista odnijela pobjedu

U drugom krugu izbora Srpska lista je pobedila i u Partešu i Klokotu, čime je zaokružila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom.

Srbija 20.11.2017 | 09:38
Srpska lista odnijela pobjedu
Srpska lista je, po preliminarnim rezultatima, osvojila najviše - deset mesta gradonačelnika na lokalnim izborima na Kosovu 22. oktobra i juče, 19. novembra. U drugom krugu izbora je pobedila i u Partešu i Klokotu, čime je zaokružila pobedu u svim opštinama sa srpskom većinom.

Demokratski savez Kosova bivšeg premijera Ise Mustafe je pobedio u osam opština. To su Peć, Kosovo Polje, Ljipljan, Podujevo, Istog, Gnjilane i Vučitrn, dok je vrlo blizu da nakon prebrojavanja uslovnih i glasova pošto dobije i Dragaš i Prištinu, gde kandidati DSK zaostaju sa po stotinak glasova.

Na trećem mestu je Alijansa za budućnost Kosova aktuelnog premijera Ramuša Haradinaja sa šest mesta gradonačelnika. U prvom krugu je pobedila u Dečanima i Juniku, dok je u drugom krugu pobednica u Đakovici, Orahovcu, Suvoj Reci i Obiliću.

Gubitnik na ovim izborima, upoređujući mandate koje je imala u prošlom mandatu je Demokratska partija Kosova koja je, pored Glogovca kojeg je osvojila u prvom krugu, u drugom krugu pobedila u Uroševcu, Dragašu, Kačaniku i Štimlju.

Samoopredeljenje je pobedilo u Prištini, Prizrenu i Kamenici.

Po jednu opštinu su osvojili Inicijativa za Kosovo, koja je pobednik u Mališevu, Alijansa Novo Kosovo u Južnoj Mitrovici, dok je Demokratska partija Turaka Kosova pobedila u opštini Mamuša.

Nezavisni kandidati su pobedili u opštinama Đeneral Janković i Srbica.

(Telegraf)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

siptar

20.11.2017 20:43

Dobro nam dosli u kosovski parlement

ODGOVORITE