Кришто у Бриселу са замјеницима

Предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Борјана Кришто, њени замјеници Младен Босић и Шефик Џаферовић учествоваће у раду Округлог стола на високом нивоу о регионалној перспективи процеса европских интеграција земаља западног Балкана.

Босна и Херцеговина 20.11.2017 | 08:03
Кришто у Бриселу са замјеницима
Учесници скупа, који ће 20. и 21. новембра бити одржан у Бриселу, организованог  у оквиру програма подршке Европског парламента парламентима држава у процесу проширења Европске уније (ЕУ), биће у прилици да о кључним питањима процеса европских интеграција размијене мишљења с водећим званичницима Европског парламента, укључујући и сталне извјестиоце Европског парламента за земље региона, као и предсједавајуће одбора Европског парламента за односе са земљама западног Балкана. 

Такође, биће разговарано и о реформској агенди и њеном провођењу, улози парламента у оснаживању цивилног друштва, с посебним освртом на добро управљање, владавину права и спречавање дискриминације, као и о претприступној помоћи из средстава ИПА ИИ програма. 

Учесници окриглог стола ће се, како је најављено, сусрести с члановима Комитета за спољне послове Европског парламента, као и с представницима парламената земаља чланица ЕУ. 

На маргинама скупа предвиђени су и билатерални сусрети делегација државних парламената с извјестиоцима Европског парламента.

У делегацији БиХ налази се и Александра Пандуревић посланица СДС у Представничком дому ПС БиХ, саопштено је из ПСБиХ.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А правосудје

20.11.2017 07:36

Овом приликом позивам Младена Босица да организује састанак о раду правосудја са представницима. ЕУ.Странци су формирали овакво правосудје и нека га они и они мјењају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прпа

20.11.2017 07:44

И ова је зесца снаса.

ОДГОВОРИТЕ