Krišto u Briselu sa zamjenicima

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto, njeni zamjenici Mladen Bosić i Šefik Džaferović učestvovaće u radu Okruglog stola na visokom nivou o regionalnoj perspektivi procesa evropskih integracija zemalja zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina 20.11.2017 | 08:03
Krišto u Briselu sa zamjenicima
Učesnici skupa, koji će 20. i 21. novembra biti održan u Briselu, organizovanog  u okviru programa podrške Evropskog parlamenta parlamentima država u procesu proširenja Evropske unije (EU), biće u prilici da o ključnim pitanjima procesa evropskih integracija razmijene mišljenja s vodećim zvaničnicima Evropskog parlamenta, uključujući i stalne izvjestioce Evropskog parlamenta za zemlje regiona, kao i predsjedavajuće odbora Evropskog parlamenta za odnose sa zemljama zapadnog Balkana. 

Takođe, biće razgovarano i o reformskoj agendi i njenom provođenju, ulozi parlamenta u osnaživanju civilnog društva, s posebnim osvrtom na dobro upravljanje, vladavinu prava i sprečavanje diskriminacije, kao i o pretpristupnoj pomoći iz sredstava IPA II programa. 

Učesnici okriglog stola će se, kako je najavljeno, susresti s članovima Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta, kao i s predstavnicima parlamenata zemalja članica EU. 

Na marginama skupa predviđeni su i bilateralni susreti delegacija državnih parlamenata s izvjestiocima Evropskog parlamenta.

U delegaciji BiH nalazi se i Aleksandra Pandurević poslanica SDS u Predstavničkom domu PS BiH, saopšteno je iz PSBiH.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A pravosudje

20.11.2017 07:36

Ovom prilikom pozivam Mladena Bosica da organizuje sastanak o radu pravosudja sa predstavnicima. EU.Stranci su formirali ovakvo pravosudje i neka ga oni i oni mjenjaju

ODGOVORITE
Name

Prpa

20.11.2017 07:44

I ova je zesca snasa.

ODGOVORITE