Мута Николић: Бићемо у четири екипе!

Лоша одбрана и много промашених "зицера" разлози су пораза од Олимпије, изјавио је тренер Партизана, који верује да ће његов тим остварити циљ у АБА лиги.

Кошарка 19.11.2017 | 22:45
Мута Николић: Бићемо у четири екипе!
Пет пораза доживео је Партизан у последњих шест утакмица АБА лиге и Еврокупа, а суботњи, од Олимпије (77:78), био му је четврти на домаћем паркету за мање од две недеље.

Ако су Црвена звезда, Локомотива Кубањ и Алба објективно квалитетнији од црно-белих, Олимпија то свакако није, нарочито када не наступи у пуном саставу.

Мирослав Николић ипак је морао да честита заслужену победу гостима из Љубљане...

"Имали смо у првом полувремену неку контролу, иако смо играли слабо. У другом смо мислили да ћемо лагано добити, али промашили смо седам-осам зицера. Имали смо 24 офанзивна скока, али после њих смо опет промашивали. На крају нас је стигао и умор".

Николић је оценио да је Олимпија пружила добру партију, за разлику од његове екипе.

"Опет је индивидуална одбрана била слаба, нисмо нимало напредовали што се тиче одбране. Прво полувреме је личило на нешто, друго не. Нисмо имали мирноћу, опет није постојао екстра пас... Веровао сам да ће на крају Гос да одигра 'пик енд поп' са Новицом и да ћемо тако пробати да дамо кош за победу. Никад у последњем нападу не одлучује тај који има лопту, већ он треба да дода".

Искусни тренер истиче да је примљено много лаких поена док Партизан није био у бонусу, иако је са клупе тражено да се праве фаулови.

Црно-бели имају скор 5-4, деле четврто и пето место са ФМП Железником, али после двонедељне паузе им следе две тешке утакмице.

Прво гостовање у Подгорици, па дуел са Цедевитом у Београду.

"Мислим да ће Партизан бити у прве четири екипе. Концепција је да се млади играчи разигравају, а бићемо сигурно у четири. Иде нам пауза, спремићемо се боље, видећемо и да ли ће долазити још неко појачање", одговорио је Мирослав Николић на питање да ли је забринут после серије пораза.

Осврнуо се потом и на одсуство Марка Чакаревића, који је у "вечитом" дербију обновио повреду листа.

"То ме је тотално пореметило. Сарађујемо годинама, он је тај који ми мало озбиљније држи одбрану, искусан је играч у ротацији. Када га нема, шта ћемо...".

ВЕЛИЧКОВИЋ: ТОЛИКО ГЛУПОСТИ...

"Олимпија је заслужено победила и за то можемо само себи да захвалимо. Толико глупости смо направили, толико недопустивих грешака... Мени то не иде у главу, да се за два минута врате са 10 разлике. Следи пауза, да под хитно поправимо шта можемо. Честитао бих Олимпији, која је одиграла добро и користила сваку нашу грешку", изјавио је капитен Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар