Muta Nikolić: Bićemo u četiri ekipe!

Loša odbrana i mnogo promašenih "zicera" razlozi su poraza od Olimpije, izjavio je trener Partizana, koji veruje da će njegov tim ostvariti cilj u ABA ligi.

Košarka 19.11.2017 | 22:45
Muta Nikolić: Bićemo u četiri ekipe!
Pet poraza doživeo je Partizan u poslednjih šest utakmica ABA lige i Evrokupa, a subotnji, od Olimpije (77:78), bio mu je četvrti na domaćem parketu za manje od dve nedelje.

Ako su Crvena zvezda, Lokomotiva Kubanj i Alba objektivno kvalitetniji od crno-belih, Olimpija to svakako nije, naročito kada ne nastupi u punom sastavu.

Miroslav Nikolić ipak je morao da čestita zasluženu pobedu gostima iz Ljubljane...

"Imali smo u prvom poluvremenu neku kontrolu, iako smo igrali slabo. U drugom smo mislili da ćemo lagano dobiti, ali promašili smo sedam-osam zicera. Imali smo 24 ofanzivna skoka, ali posle njih smo opet promašivali. Na kraju nas je stigao i umor".

Nikolić je ocenio da je Olimpija pružila dobru partiju, za razliku od njegove ekipe.

"Opet je individualna odbrana bila slaba, nismo nimalo napredovali što se tiče odbrane. Prvo poluvreme je ličilo na nešto, drugo ne. Nismo imali mirnoću, opet nije postojao ekstra pas... Verovao sam da će na kraju Gos da odigra 'pik end pop' sa Novicom i da ćemo tako probati da damo koš za pobedu. Nikad u poslednjem napadu ne odlučuje taj koji ima loptu, već on treba da doda".

Iskusni trener ističe da je primljeno mnogo lakih poena dok Partizan nije bio u bonusu, iako je sa klupe traženo da se prave faulovi.

Crno-beli imaju skor 5-4, dele četvrto i peto mesto sa FMP Železnikom, ali posle dvonedeljne pauze im slede dve teške utakmice.

Prvo gostovanje u Podgorici, pa duel sa Cedevitom u Beogradu.

"Mislim da će Partizan biti u prve četiri ekipe. Koncepcija je da se mladi igrači razigravaju, a bićemo sigurno u četiri. Ide nam pauza, spremićemo se bolje, videćemo i da li će dolaziti još neko pojačanje", odgovorio je Miroslav Nikolić na pitanje da li je zabrinut posle serije poraza.

Osvrnuo se potom i na odsustvo Marka Čakarevića, koji je u "večitom" derbiju obnovio povredu lista.

"To me je totalno poremetilo. Sarađujemo godinama, on je taj koji mi malo ozbiljnije drži odbranu, iskusan je igrač u rotaciji. Kada ga nema, šta ćemo...".

VELIČKOVIĆ: TOLIKO GLUPOSTI...

"Olimpija je zasluženo pobedila i za to možemo samo sebi da zahvalimo. Toliko gluposti smo napravili, toliko nedopustivih grešaka... Meni to ne ide u glavu, da se za dva minuta vrate sa 10 razlike. Sledi pauza, da pod hitno popravimo šta možemo. Čestitao bih Olimpiji, koja je odigrala dobro i koristila svaku našu grešku", izjavio je kapiten Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar