Бјелица: Син ми је Србин!

Српски кошаркаш и његова супруга за америчке медије говорили о животу у Минесоти и најмлађем члану породице, једином који има амерички пасош.

Кошарка 20.11.2017 | 17:30
Бјелица: Син ми је Србин!
Немања и Мирјана Бјелица говорили су за амерички "Тхе Атхлетиц" о томе како су се "смували", шта им се допада у Америци и како ће одгајати децу.

Мирјана је причала о "варницама" између ње и "највишег човека којег је икада видела". Пар се упознао на дочеку Нове године пре десет година, а венчао 2010. године.

"Помислила сам – превисок је. Ја сам висока 176 центиметара, али је он био највиши човек којег сам упознала. Превисок, заиста. И са дугом косом," рекла је она, а Бјелица се сложио да је тада изгледао "блентаво".

"Обично сам младићима давала лажни број телефона, али је ово био први пут да сам издиктирала свој прави број. Јавио се после пет дана," рекла је она.

Пар је живео у Србији, Аустрији, Шпанији и Турској пре него што је Бјелица 2015. заиграо за Тимбервулвсе и њихова адреса постао је Минеаполис у Минесоти.

Пар има шестогодишњу Нику, а пре само два месеца рођен је и малени Стефан, први члан породице који има амерички пасош, аутоматски добијен по месту рођења.

"Ја сам поносан што сам Србин. Обожавам своју земљу. Увек ћемо желети да наша деца знају одакле су, где су им баке и деке. Стефан ће бити Србин. Увек ће имати тај менталитет, јер је нама важно да деца знају своју културу и место порекла," рекао је Немања.

"Деца овде су другачија. Мислим да су деца у Србији 'чвршћа'. С друге стране, деци је овде омогућено да све пробају. Ја никада нисам пробала да тренирам плес у Србији. Овде је то тако нормално. Крећу на хокеј, гимнастику, амерички фудбал. Све могу да испробају," рекла је Мирјана, која као главне предности живота у Америци истиче онлајн куповину.

"Минеаполис је лепши него што смо замишљали. Лети је савршен. Природа, језера, све је ту," слажу се Бјелице.

"Хоћу да наша деца усвоје обе културе. Ја волим да путујем, да истражујем, да упознајем људе и културу, и желим да то усадим и њима. Желим да имају и амерички, и српски менталитет. Мешавина ми се чини као најбољи избор," рекла је она.

"Када је срећан на терену, срећан је и код куће. Када није срећан код куће, са њим се не може разговарати. Само гледа утакмице, не испушта телефон, све прати," каже Мирјана.

"Да није било Мирјане, не бих преживео тешке прве дане у лиги. Знамо се добро и она је моја највећа подршка. Наравно, ту су родитељи, тренери, али да није било ње, моје девојке, жене, мајке моје деце… Без ње, не знам да ли бих био овде," закључио је Немања.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

20.11.2017 17:56

Брате све си рекао,а зена нека своје комплексе леци са прамбабом а не са дјецом

ОДГОВОРИТЕ