Bjelica: Sin mi je Srbin!

Srpski košarkaš i njegova supruga za američke medije govorili o životu u Minesoti i najmlađem članu porodice, jedinom koji ima američki pasoš.

Košarka 20.11.2017 | 17:30
Bjelica: Sin mi je Srbin!
Nemanja i Mirjana Bjelica govorili su za američki "The Athletic" o tome kako su se "smuvali", šta im se dopada u Americi i kako će odgajati decu.

Mirjana je pričala o "varnicama" između nje i "najvišeg čoveka kojeg je ikada videla". Par se upoznao na dočeku Nove godine pre deset godina, a venčao 2010. godine.

"Pomislila sam – previsok je. Ja sam visoka 176 centimetara, ali je on bio najviši čovek kojeg sam upoznala. Previsok, zaista. I sa dugom kosom," rekla je ona, a Bjelica se složio da je tada izgledao "blentavo".

"Obično sam mladićima davala lažni broj telefona, ali je ovo bio prvi put da sam izdiktirala svoj pravi broj. Javio se posle pet dana," rekla je ona.

Par je živeo u Srbiji, Austriji, Španiji i Turskoj pre nego što je Bjelica 2015. zaigrao za Timbervulvse i njihova adresa postao je Mineapolis u Minesoti.

Par ima šestogodišnju Niku, a pre samo dva meseca rođen je i maleni Stefan, prvi član porodice koji ima američki pasoš, automatski dobijen po mestu rođenja.

"Ja sam ponosan što sam Srbin. Obožavam svoju zemlju. Uvek ćemo želeti da naša deca znaju odakle su, gde su im bake i deke. Stefan će biti Srbin. Uvek će imati taj mentalitet, jer je nama važno da deca znaju svoju kulturu i mesto porekla," rekao je Nemanja.

"Deca ovde su drugačija. Mislim da su deca u Srbiji 'čvršća'. S druge strane, deci je ovde omogućeno da sve probaju. Ja nikada nisam probala da treniram ples u Srbiji. Ovde je to tako normalno. Kreću na hokej, gimnastiku, američki fudbal. Sve mogu da isprobaju," rekla je Mirjana, koja kao glavne prednosti života u Americi ističe onlajn kupovinu.

"Mineapolis je lepši nego što smo zamišljali. Leti je savršen. Priroda, jezera, sve je tu," slažu se Bjelice.

"Hoću da naša deca usvoje obe kulture. Ja volim da putujem, da istražujem, da upoznajem ljude i kulturu, i želim da to usadim i njima. Želim da imaju i američki, i srpski mentalitet. Mešavina mi se čini kao najbolji izbor," rekla je ona.

"Kada je srećan na terenu, srećan je i kod kuće. Kada nije srećan kod kuće, sa njim se ne može razgovarati. Samo gleda utakmice, ne ispušta telefon, sve prati," kaže Mirjana.

"Da nije bilo Mirjane, ne bih preživeo teške prve dane u ligi. Znamo se dobro i ona je moja najveća podrška. Naravno, tu su roditelji, treneri, ali da nije bilo nje, moje devojke, žene, majke moje dece… Bez nje, ne znam da li bih bio ovde," zaključio je Nemanja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grobari Milici

20.11.2017 17:56

Brate sve si rekao,a zena neka svoje komplekse leci sa prambabom a ne sa djecom

ODGOVORITE