Завршени темељи на згради СНСД-а

И док се у СНСД-у радују новим и бољим условима за рад у новој згради, у највећем колективном центру за смјештај избјеглих и расељених у Републици Српској жале се на екстремно лоше услове за живот.  У Дому пензионера у Добоју борави 109 породица, без гријања и адекватног смјештаја. Ресорни министар Давор Чордаш,још у фебруару најавио да ће се градити нове просторије за кориснике дома, али од тога још нема ништа.

Република Српска 18.11.2017 | 19:16
Завршени темељи на згради СНСД-а
Савез независних социјалдемократа започео је градњу зграде у којој ће бити сједиште ове странке у бањалучком насељу Росуље.

Радови на изградњи пословне зграде СНСД-а увелико трају и ових дана завршени су темељи.

Да ли владајућа странка мисли и на оне који живе у условима недостојним човјека?

Уколико извођачи радова - лакташки Интеграл инжењеринг и бањалучка Интегра заврше градњу у року од пет мјесеци како је планирано, СНСД ће бити прва политичка партија у Републици Српској која ће имати властити кров над главом.

У медијима се појавила информација да ће изградња СНСД-овог здања коштати око пет милиона марака, али је то демантовао генерални секретар странке.

Лука Петровић се данас није јављао на телефон, али је за Еуроблиц раније потврдио да СНСД  неће дизати кредит и да је обезбијеђено миллион и 280 хиљада марака за  будућу четвороспратницу.

„Нашли смо начине финансирања. Као што сте упознати, Савез независних социјалдемократа има власт у четрдесет четири локалне заједнице, има много нових кадрова од октобра 2016. Значи, странка има повећане приходе, а имамо и већи број награђених кадрова који дају донације странци” – рекао је Петровић за Еуроблиц.

И док се у СНСД-у радују новим и бољим условима за рад, у највећем колективном центру за смјештај избјеглих и расељених у Републици Српској, жале се на екстремно лоше услове за живот.
У Дому пензионера у Добоју борави 109 породица, без гријања и адекватног смјештаја. Ресорни министар Давор Чордаш још у фебруару најавио да ће се градити нове просторије за кориснике дома, али од тога још нема ништа.

“Јавност, министарство само и Влада, требају да схвате и да знају да у овом дому станује много бораца РС и ратних инвалида од прве до шесте категорије. Да је овдје рођен велики број дјеце, да су многа дјеца завршила и основну и средњу школу, дакле под истим кровом” - каже Мирослав Ђукић, један од станара.

СНСД, који дуже од десет година суверено влада у Републици Српској, није успио да за избјегле и расељене обезбиједи смјештај достојан човјека. Чак и након пуне 22 године од окончања рата, овим људима власт није понудила ништа друго осим обећања.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Сибир

18.11.2017 18:26

Ово је пресло сваку мјеру бахатости. Цу странка да прави зграду као да сте демократе или републиканци у Америци, па ни они то немају. Супацка странка у супацкој дрзави од пар стотина хиљада становника. Догодине бозе здравља кад изгубите бице вам конфискована!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сзп

18.11.2017 19:36

И претворено у затвор.

Name

Милан

18.11.2017 18:28

Ако нам ни послије овога није јасно шта је СНСД, онда заиста треба да нестанемо као народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неда

18.11.2017 19:30

Доста њих у добоју су добили донације за своје куце а неце да се врате а засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиканац

18.11.2017 19:43

Покварени комунисти, ни стида ни образа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неће бидне

18.11.2017 20:03

Нису то комунисти, нема то везе са њима, то је црна конзервативна десница, мафијашко шовинистичке провенијенције.

Name

ГАВРИЛО ПРИНЦИП

18.11.2017 20:12

Колико је СНСД украо кроз тендере и градњу у Истоцном Сарајеву (пут за Јахорину,сестосјед,студентски дом,зграда владе...)мозе у сваком сеоцету изградити зграду за политицке потребе истомисљеника! Срецом нема их довољно ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

18.11.2017 23:00

Хоцемо ли их се икад ријесити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Бањалуцани

19.11.2017 01:52

ПРЕСЛО СВЕ МЈЕРЕ И ГРАНИЦЕ, ОВО ПРАВИ ВОДА ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ.КОЛИКО ЗНАМ НА РОСУЉАМА ЈЕ ПЛАНИРАНО И ГРОБЉЕ.

Name

ре

19.11.2017 07:55

Никад!!! Ми цемо се свим бранити

Name

Реган

18.11.2017 23:54

Интеграл и снсд,највеци непријатељи српког народа ,лоповске фирме,којима управљају невидјени бандити и ратни профитери,проци це као они у Схилеровој.Хахаха

ОДГОВОРИТЕ