Završeni temelji na zgradi SNSD-a

I dok se u SNSD-u raduju novim i boljim uslovima za rad u novoj zgradi, u najvećem kolektivnom centru za smještaj izbjeglih i raseljenih u Republici Srpskoj žale se na ekstremno loše uslove za život.  U Domu penzionera u Doboju boravi 109 porodica, bez grijanja i adekvatnog smještaja. Resorni ministar Davor Čordaš,još u februaru najavio da će se graditi nove prostorije za korisnike doma, ali od toga još nema ništa.

Republika Srpska 18.11.2017 | 19:16
Završeni temelji na zgradi SNSD-a
Savez nezavisnih socijaldemokrata započeo je gradnju zgrade u kojoj će biti sjedište ove stranke u banjalučkom naselju Rosulje.

Radovi na izgradnji poslovne zgrade SNSD-a uveliko traju i ovih dana završeni su temelji.

Da li vladajuća stranka misli i na one koji žive u uslovima nedostojnim čovjeka?

Ukoliko izvođači radova - laktaški Integral inženjering i banjalučka Integra završe gradnju u roku od pet mjeseci kako je planirano, SNSD će biti prva politička partija u Republici Srpskoj koja će imati vlastiti krov nad glavom.

U medijima se pojavila informacija da će izgradnja SNSD-ovog zdanja koštati oko pet miliona maraka, ali je to demantovao generalni sekretar stranke.

Luka Petrović se danas nije javljao na telefon, ali je za Euroblic ranije potvrdio da SNSD  neće dizati kredit i da je obezbijeđeno million i 280 hiljada maraka za  buduću četvorospratnicu.

„Našli smo načine finansiranja. Kao što ste upoznati, Savez nezavisnih socijaldemokrata ima vlast u četrdeset četiri lokalne zajednice, ima mnogo novih kadrova od oktobra 2016. Znači, stranka ima povećane prihode, a imamo i veći broj nagrađenih kadrova koji daju donacije stranci” – rekao je Petrović za Euroblic.

I dok se u SNSD-u raduju novim i boljim uslovima za rad, u najvećem kolektivnom centru za smještaj izbjeglih i raseljenih u Republici Srpskoj, žale se na ekstremno loše uslove za život.
U Domu penzionera u Doboju boravi 109 porodica, bez grijanja i adekvatnog smještaja. Resorni ministar Davor Čordaš još u februaru najavio da će se graditi nove prostorije za korisnike doma, ali od toga još nema ništa.

“Javnost, ministarstvo samo i Vlada, trebaju da shvate i da znaju da u ovom domu stanuje mnogo boraca RS i ratnih invalida od prve do šeste kategorije. Da je ovdje rođen veliki broj djece, da su mnoga djeca završila i osnovnu i srednju školu, dakle pod istim krovom” - kaže Miroslav Đukić, jedan od stanara.

SNSD, koji duže od deset godina suvereno vlada u Republici Srpskoj, nije uspio da za izbjegle i raseljene obezbijedi smještaj dostojan čovjeka. Čak i nakon pune 22 godine od okončanja rata, ovim ljudima vlast nije ponudila ništa drugo osim obećanja.



BN televizija

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Sibir

18.11.2017 18:26

Ovo je preslo svaku mjeru bahatosti. Cu stranka da pravi zgradu kao da ste demokrate ili republikanci u Americi, pa ni oni to nemaju. Supacka stranka u supackoj drzavi od par stotina hiljada stanovnika. Dogodine boze zdravlja kad izgubite bice vam konfiskovana!

ODGOVORITE
Name

szp

18.11.2017 19:36

I pretvoreno u zatvor.

Name

Milan

18.11.2017 18:28

Ako nam ni poslije ovoga nije jasno šta je SNSD, onda zaista treba da nestanemo kao narod.

ODGOVORITE
Name

Neda

18.11.2017 19:30

Dosta njih u doboju su dobili donacije za svoje kuce a nece da se vrate a zasto.

ODGOVORITE
Name

Republikanac

18.11.2017 19:43

Pokvareni komunisti, ni stida ni obraza.

ODGOVORITE
Name

Neće bidne

18.11.2017 20:03

Nisu to komunisti, nema to veze sa njima, to je crna konzervativna desnica, mafijaško šovinističke provenijencije.

Name

GAVRILO PRINCIP

18.11.2017 20:12

Koliko je SNSD ukrao kroz tendere i gradnju u Istocnom Sarajevu (put za Jahorinu,sestosjed,studentski dom,zgrada vlade...)moze u svakom seocetu izgraditi zgradu za politicke potrebe istomisljenika! Srecom nema ih dovoljno ...

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

18.11.2017 23:00

Hocemo li ih se ikad rijesiti?

ODGOVORITE
Name

Za Banjalucani

19.11.2017 01:52

PRESLO SVE MJERE I GRANICE, OVO PRAVI VODA IZ HERCEGOVINE.KOLIKO ZNAM NA ROSULJAMA JE PLANIRANO I GROBLJE.

Name

re

19.11.2017 07:55

Nikad!!! Mi cemo se svim braniti

Name

Regan

18.11.2017 23:54

Integral i snsd,najveci neprijatelji srpkog naroda ,lopovske firme,kojima upravljaju nevidjeni banditi i ratni profiteri,proci ce kao oni u Shilerovoj.Hahaha

ODGOVORITE