Протести одржани због кредита

Чланови Удруђења “Швајцарац” одржали су данас протесте због проблема кредита у францима. Окупљања су се догодила у неколико градова у БиХ. Због угрожене безбједности пословнице ове банке биле су затворене. Иза предсједника Удружења “Швајцарац” стоји тек трећина чланова удружења, саопштено је из Адика.

Босна и Херцеговина 18.11.2017 | 17:07
Протести одржани због кредита
Неколико незадовољних корисника кредита окупило се у Бањалуци пред пословницом Адико банке у Алеји Светог Саве. Ова пословница банке била је затворена прије него што је протест почео. На вратима је било обавјештење да банка не ради због безбједности клијената и запослених. Окупљени су пред банком остали до 13 часова.

"Ја позивам и апелујем јавно на људе да се јаве да зауставимо сваке суботе ћемо блокирати ја ћу сваку рату свог кредита од данас уплаћивати по 0,05 фенинга", каже Гордана Маглов, корисник кредита.

И пословнице Адико банке у Сарајеву након радног јутра затворене су око 11 часова уз образложење да пословнице неће радити усљед угрожавања безбједности клијената и радника од стране чланова Удружења Швајцарац, и да због тога није могуће обезбиједити угодан боравак и неометану реализацију трансакција.

"Ја уплаћујем са колико имам колико у том моменту могу да уплатим, немам никакво ограничење у уговору о начину плаћања мојих рата ја их плаћам како могу кад могу битно је да их уплатим", тврди Дарко Тодић, корисник кредита.

Из Адико банке су још прошлог викенда потврдили да су и даље отворени за све врсте споразума с клијентима и подсјећају да су бројку од 12 хиљада кредита у швајцарцу свели на 700. За дешавања у Сарајеву, одговрност, тврде, сноси предсједник Удружења “Швајцарац”, Кемал Дураковић, који злоупотребљава чланове Удружења зарад својих личних интереса.

"Начин конверзије кредита који предлаже УКК “Швајцарац” и њихов предсједник Кемал Дураковић прихватила је само трећина активних корисника кредита, клијената “Адико банке” д. д. Сарајево. Само 223 корисника кредита стала су иза приједлога Удружења, чиме се и фактички показало да већина корисника кредита не подржава правац дјеловања Удружења, с обзиром на то да у овом тренутку постоји 777 активних кредита", саопштено је из "Адико" банке.

Иако је “Аддико банка” исказала спремност да прихвати приједлог Удружења за конверзију кредита, Дураковић није упознао кориснике кредита с оваквим ставом Банке, већ је кренуо у блокаде пословница, настојећи тако сакрити неуспјех и недостатак подршке међу корисницима кредита, поручују из Аддико банке.



БН телевизија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јолпаз

18.11.2017 16:57

А слатко вам је бло узети кредит. Умислили сте да сте бизнисмени, а? Кад оно, нема висе зеленог плана, и инфлације. Него би обратно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а

18.11.2017 17:13

СТА БИ РЕКЛИ ДА СУ ДАЛИ СВОЈЕ ПАРЕ НА БАНКУ ПА ИМ "ЛОЛУГЕ" ОТЕЛЕ ?

Name

$$

18.11.2017 16:58

Ста би се десило да је франак пао?Да ли би тада разлику вратили банци?Зашто нисте читали уговор па сада вам банка крива..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.11.2017 18:56

Код нас су највисе камате у региону. Погледајте објекте банке, возила, цитајте ко има највиса примања и премије.Нису љекари него банкари.а од цега? Па наравно узимају од сиротиње, зарацунавају камате колико хоце? Ко то мозе договарати камату? Уговори су узми или остави. Није цудо сто одавде иде ко год мозе.

Name

Саса

18.11.2017 19:06

Руси углед аддико банке и то сто им сефица филијале у Целинцу има заврсену само трговацку сколу, постала је сефица аддико хyпо банке у Целинцу са трговацком сколом под " сумњивим околностима " а то директор Марио Иванковиц и директорица Санела Пасиц незнају њима двома свака цаст струцан кадар су ,а Целинац је мало мјесто и све зна да.

Name

исправно

18.11.2017 20:20

Шта 0,05 фенинга? Ваљда 5 фенинга. Нека вам је Бог на помоћи, као да ћете нешта постићи у овој ненормалној држави.

ОДГОВОРИТЕ