Protesti održani zbog kredita

Članovi Udruđenja “Švajcarac” održali su danas proteste zbog problema kredita u francima. Okupljanja su se dogodila u nekoliko gradova u BiH. Zbog ugrožene bezbjednosti poslovnice ove banke bile su zatvorene. Iza predsjednika Udruženja “Švajcarac” stoji tek trećina članova udruženja, saopšteno je iz Adika.

Bosna i Hercegovina 18.11.2017 | 17:07
Protesti održani zbog kredita
Nekoliko nezadovoljnih korisnika kredita okupilo se u Banjaluci pred poslovnicom Adiko banke u Aleji Svetog Save. Ova poslovnica banke bila je zatvorena prije nego što je protest počeo. Na vratima je bilo obavještenje da banka ne radi zbog bezbjednosti klijenata i zaposlenih. Okupljeni su pred bankom ostali do 13 časova.

"Ja pozivam i apelujem javno na ljude da se jave da zaustavimo svake subote ćemo blokirati ja ću svaku ratu svog kredita od danas uplaćivati po 0,05 feninga", kaže Gordana Maglov, korisnik kredita.

I poslovnice Adiko banke u Sarajevu nakon radnog jutra zatvorene su oko 11 časova uz obrazloženje da poslovnice neće raditi usljed ugrožavanja bezbjednosti klijenata i radnika od strane članova Udruženja Švajcarac, i da zbog toga nije moguće obezbijediti ugodan boravak i neometanu realizaciju transakcija.

"Ja uplaćujem sa koliko imam koliko u tom momentu mogu da uplatim, nemam nikakvo ograničenje u ugovoru o načinu plaćanja mojih rata ja ih plaćam kako mogu kad mogu bitno je da ih uplatim", tvrdi Darko Todić, korisnik kredita.

Iz Adiko banke su još prošlog vikenda potvrdili da su i dalje otvoreni za sve vrste sporazuma s klijentima i podsjećaju da su brojku od 12 hiljada kredita u švajcarcu sveli na 700. Za dešavanja u Sarajevu, odgovrnost, tvrde, snosi predsjednik Udruženja “Švajcarac”, Kemal Duraković, koji zloupotrebljava članove Udruženja zarad svojih ličnih interesa.

"Način konverzije kredita koji predlaže UKK “Švajcarac” i njihov predsjednik Kemal Duraković prihvatila je samo trećina aktivnih korisnika kredita, klijenata “Adiko banke” d. d. Sarajevo. Samo 223 korisnika kredita stala su iza prijedloga Udruženja, čime se i faktički pokazalo da većina korisnika kredita ne podržava pravac djelovanja Udruženja, s obzirom na to da u ovom trenutku postoji 777 aktivnih kredita", saopšteno je iz "Adiko" banke.

Iako je “Addiko banka” iskazala spremnost da prihvati prijedlog Udruženja za konverziju kredita, Duraković nije upoznao korisnike kredita s ovakvim stavom Banke, već je krenuo u blokade poslovnica, nastojeći tako sakriti neuspjeh i nedostatak podrške među korisnicima kredita, poručuju iz Addiko banke.



BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jolpaz

18.11.2017 16:57

A slatko vam je blo uzeti kredit. Umislili ste da ste biznismeni, a? Kad ono, nema vise zelenog plana, i inflacije. Nego bi obratno.

ODGOVORITE
Name

a

18.11.2017 17:13

STA BI REKLI DA SU DALI SVOJE PARE NA BANKU PA IM "LOLUGE" OTELE ?

Name

$$

18.11.2017 16:58

Sta bi se desilo da je franak pao?Da li bi tada razliku vratili banci?Zašto niste čitali ugovor pa sada vam banka kriva..

ODGOVORITE
Name

Re

18.11.2017 18:56

Kod nas su najvise kamate u regionu. Pogledajte objekte banke, vozila, citajte ko ima najvisa primanja i premije.Nisu ljekari nego bankari.a od cega? Pa naravno uzimaju od sirotinje, zaracunavaju kamate koliko hoce? Ko to moze dogovarati kamatu? Ugovori su uzmi ili ostavi. Nije cudo sto odavde ide ko god moze.

Name

Sasa

18.11.2017 19:06

Rusi ugled addiko banke i to sto im sefica filijale u Celincu ima zavrsenu samo trgovacku skolu, postala je sefica addiko hypo banke u Celincu sa trgovackom skolom pod " sumnjivim okolnostima " a to direktor Mario Ivankovic i direktorica Sanela Pasic neznaju njima dvoma svaka cast strucan kadar su ,a Celinac je malo mjesto i sve zna da.

Name

ispravno

18.11.2017 20:20

Šta 0,05 feninga? Valjda 5 feninga. Neka vam je Bog na pomoći, kao da ćete nešta postići u ovoj nenormalnoj državi.

ODGOVORITE